Συνταγές

27 Δεκεμβρίου 2020 17:04 Τελευταία ενημέρωση : 27 Δεκεμβρίου 2020 17:07

“Γειτονιές στο πιάτο”: ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην Κηφισιά (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ο σεφ μας συστήνει την γειτονιά όπου ζει και εργάζεται και μας προτείνει ιδιαίτερες συνταγές.

“Γειτονιές στο πιάτο”: ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην Κηφισιά (εικόνες)
-

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 15:00  ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επέστρεψε στην Κηφισιά, εκεί όπου καλαίσθητα καφέ, παλιές οικογενειακές ταβέρνες και σύγχρονα εστιατόρια είναι διάσπαρτα στους κατάφυτους δρόμους.

Ο «Βάθης» είναι μια εμβληματική ιστορική ταβέρνα της Κηφισιάς η οποία έχει φιλοξενήσει πολλές φορές τον Δημήτρη και την οικογένειά του. Γι’ αυτό και ο Δημήτρης επέλεξε να μας γνωρίσει τον Γιάννη, ο οποίος ανήκει στην 3η γενιά που «τρέχει» αυτό το μαγαζί, και μας μυεί στην «οικογενειακή» του κουζίνα.

Επόμενος σταθμός, το «Dal Professore». Στην κουζίνα του βρήκε έναν από τους πιο φημισμένους σεφ της ιταλικής κουζίνας, τον Νίκο Δημητροκάλη, ο οποίος δεν ακολούθησε καθόλου την πεπατημένη. Ξεκίνησε από φιλόλογος, η αγάπη του όμως για την ιταλική κουζίνα τον κέρδισε και σήμερα τον βρίσκουμε στην Κηφισιά να έχει ανοίξει μια τρατορία όπως αυτές που αγάπησε όσο έμενε στην Ιταλία. 

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης επισκέφθηκε ένα μαγαζί ταυτόσημο με το καλό ελληνικό κρέας, τον «Τηλέμαχο». Ο ιστορικός «Τηλέμαχος», από ένα ιστορικό στέκι για καλοφαγάδες έχει εξελιχθεί σε μέρος εμπνευσμένων δημιουργικών πιάτων για τους λάτρεις του κρέατος. Αυτόν τον Τηλέμαχο μας γνωρίζει ο σεφ.

Στο τέλος, ο Δημήτρης δημιούργησε στην κουζίνα του δύο συνταγές ιδανικές για το εορταστικό τραπέζι: μία ανοιχτή πίτα με σπαράγγια, λιαστή τομάτα και γλυκιά κολοκύθα, αλλά και έναν κορμό.

Δείτε το επεισόδιο της Κυριακής:


#GeitoniesStoPiato