Τεχνολογία - Επιστήμη

05 Νοεμβρίου 2020 13:34 Τελευταία ενημέρωση : 04 Φεβρουαρίου 2021 15:20

DIGEA: οδηγίες για συντονισμό των τηλεοράσεων - Ξεκινά η 2η ψηφιακή μετάβαση

Διάβασέ μου το...

Όλοι οι τηλεοπτικoί σταθμοί της χώρας θα μεταφερθούν στις τελικές τους συχνότητες. Απλός και εύκολος ο συντονισμός των τηλεοπτικών δεκτών.

DIGEA: οδηγίες για συντονισμό των τηλεοράσεων - Ξεκινά η 2η ψηφιακή μετάβαση
-

 

Ξεκινά τις επόμενες ώρες η 2η ψηφιακή μετάβαση των τηλεοπτικών σταθμών, από την περιοχή του βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα από τα νησιά Λέσβος, Χίος, Λήμνος και Ψαρά.

Με την μετάβαση αυτή, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα μεταφερθούν στις τελικές, διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες εκπομπής, βάσει του νέου Χάρτη Συχνοτήτων. που έχει εκπονήσει η Πολιτεία, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για να αναπτυχθεί το 5G.

Για τη μετάβαση αυτή δεν απαιτείται προμήθεια νέου εξοπλισμού από την πλευρά των τηλεθεατών και το μόνο που χρειάζεται είναι επανασυντονισμός των δεκτών, αποκωδικοποιητών ή τηλεοράσεων.

Η διαδικασία είναι απλή: στο μενού του τηλεκοντρόλ, επιλέγουμε "εγκατάσταση ή ρυθμίσεις", στην συνέχεια "αυτόματος συντονισμός" και μετά "ΟΚ".

DIGEA - επανασυντονισμός

Μέχρι το τέλος του του 2020 θα ακολουθήσουν τη 2η φάση της ψηφιακής μετάβασης τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και το Καστελόριζο.

Η ψηφιακή μετάβαση θα προχωρά σταδιακά ανά γεωγραφική περιοχή και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο σύνολο της χώρας στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021.