Αθλητικά

21 Οκτωβρίου 2020 21:20

Ostrava Open: “Αέρας” η Σάκκαρη, πέταξε εκτός τουρνουά τη Σβιτολίνα

Διάβασέ μου το...

Mετά την Κριστίνα Πλίσκοβα πέταξε εκτός τουρνουά της Οστράβας και το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, την Ελίνα Σβιτολίνα από την Ουκρανία!

Ostrava Open: “Αέρας” η Σάκκαρη, πέταξε εκτός τουρνουά τη Σβιτολίνα
-

Η Μαρία Σάκκαρη ανταποκρίθηκε πλήρως στη μεγάλη πρόκληση και με έξοχη απόδοση νίκησε 2-0 σετ (6-3, 6-3) την αθλήτρια που βρίσκεται στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης (και νούμερο 1 του ταμπλό), Ελίνα Σβιτόλινα, στο πλαίσιο του β΄ γύρου στο τουρνουά της Οστράβα, που κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει την προτελευταία φετινή διοργάνωση για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Η 25χρονη Σάκκαρη προκρίθηκε στα προημιτελικά του τσεχικού τουρνουά σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη σε τρεις αγώνες απέναντι στη Σβιτόλινα, δηλαδή με αντίπαλο μια τενίστρια του world top-5, κάνοντας πράξη τη δήλωσή της πριν τον αγώνα: «Την έχω ξανά αντιμετωπίσει και την έχω κερδίσει. Ξέρω το παιχνίδι της και αυτή ξέρει το δικό μου».

Η Ελληνίδα ξεκίνησε πολύ δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε 3-0 με δύο μπρέικ. Στη συνέχεια η Σβιτόλινα αντέδρασε και πήρε τα επόμενα δύο γκέιμ, όμως με νέο μπρέικ η Σάκκαρη έκανε το 5-3 και πήρε προβάδισμα στην κούρσα της αναμέτρησης.

Με την ψυχολογία στα ύψη πια, η Σάκκαρη δεν πτοήθηκε όταν βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ (1-2) και ισοφάρισε άμεσα, με την Σβιτόλινα να παραμένει στο παιχνίδι ως το 3-3. Από την ώρα όμως που η αντίπαλός της κατάκτησε το έβδομο σετ κι έκανε μπρέικ αμέσως μετά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε στο 6-3 και το 2-0 ύστερα από μόλις 76 λεπτά κι έφτασε τις δέκα νίκες στην καριέρα της απέναντι σε αθλήτριες της πρώτης δεκάδας.

Η Σάκκαρη θα μάθει αύριο (22/10) την αντίπαλό της στην προημιτελική φάση (μία από τις Τζαμπέρ ή Οσταπένκο), ενώ ο αγώνας της με έπαθλο μια θέση στην τετράδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή (23/10).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ