Υγεία - Περιβάλλον

22 Σεπτεμβρίου 2020 18:45 Τελευταία ενημέρωση : 22 Σεπτεμβρίου 2020 22:34

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: 4.363 ενεργά κρούσματα σήμερα

Διάβασέ μου το...

Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση στην Αττική, προειδοποίησε. Τι είπε για τα μέτρα προστασίας και για το ενδεχόμενο lockdown.

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: 4.363 ενεργά κρούσματα σήμερα
-

Για την κρισιμότητα της κατάστασης όσον αφορά στην εξάπλωση του κορονοϊού, κυρίως στην Αττική, προειδοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τόνισε πως κρίθηκαν αναγκαία τα νέα περιοριστικά μέτρα, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους χώρους εργασίας.

Ανακοίνωσε πως αναστέλλονται από την Πέμπτη οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις.

Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία θα χρωματίζεται - ανάλογα με την επικινδυνότητα - κάθε Δήμος και Περιφερειακή Ενότητα. Με τον Ταχυδρομικό Κώδικα, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για το τι ισχύει για τις περιοχές τους, ακόμη και ανά δραστηριότητα (δηλ. για την εστίαση, την άθληση, τα σχολεία, κ.τ.λ.)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Χαρδαλιάς για την συνολική εικόνα των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, από την έναρξη της πανδημίας, όπου μεταξύ άλλων έκανε λόγο για 4.364 ενεργά κρούσματα σήμερα.

Επιπλέον σημείωσε πως κατά τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στις πύλες εισόδου της χώρας, έχουν εντοπιστεί από την 1η Ιουλίου 1.238 κρούσματα σε σύνολο 530.698 στοχευμένων ελέγχων.

Αναφερόμενος στην εικόνα που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία, είπε πως έως και την Κυριακή: Σε σύνολο 14.060 σχολείων είχε ανασταλεί η λειτουργία 7 σχολικών μονάδων πανελλαδικά, δύο Νηπιαγωγεία, δύο Δημοτικά σχολεία, δύο Γυμνάσια και ένα Λύκειο. Επιπλέον, είχαν κλείσει τμήματα σε 51 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και πιο συγκεκριμένα σε 3 Νηπιαγωγεία, σε 18 Δημοτικά, σε 17 Γυμνάσια και 13 Λύκεια. Δηλαδή, σε σύνολο 14.060 σχολείων, σε 58 είχε υπάρξει κρούσμα, με αποτέλεσμα να κλείσει είτε το σχολείο αυτό, είτε τμήμα αυτού.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για το ενδεχόμενο lockdown, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα. Αντί να αναλωνόμαστε σε σενάρια, ας εφαρμόσουμε τα μέτρα που είναι ήδη σε ισχύ, συμπλήρωσε. Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε στη συνέχεια πως θεωρεί πως είναι μακριά ακόμα το ενδεχόμενο lockdown.