Αθλητικά

27 Αυγούστου 2020 07:26

Μποϊκοτάζ των Μπακς στο παιχνίδι με τους Μάτζικ

Διάβασέ μου το...

Αναβλήθηκαν και οι υπόλοιποι αγώνες μετά την ιστορική απόφαση των Μπακς.

Μποϊκοτάζ των Μπακς στο παιχνίδι με τους Μάτζικ
-

Οι Μιλγουόκι Μπακς αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν το πέμπτο παιχνίδι της σειράς των πλέι-οφ εναντίον των Ορλάντο Μάτζικ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλετική αδικία, σύμφωνα με πολλές αναφορές. 

Μια δράση που αιτία έχει τους πυροβολισμούς αστυνομικών εναντίον του Τζέικομπ Μπλέικ, ενός μαύρου, στην Κενόσα του Ουισκόνσιν, την Κυριακή. 

«Ο εαυτός μου, οι παίκτες και ο οργανισμός μας ενοχλούνται πολύ από αυτό που συμβαίνει στην Κενόσα», δήλωσε ο προπονητής των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ.

Οι Μάτζικ, που βρίσκονται πίσω στη σειρά με 1-3, έφυγαν από το γήπεδο όταν κατέστη σαφές ότι οι Μπακς δεν θα έπαιζαν.

Οι Μπακς έγιναν η πρώτη ομάδα του ΝΒΑ που αντέδρασε έμπρακτα, επισημοποιώντας την απόφαση τους να μην αγωνιστούν στο Game 5 με τους Μάτζικ, όπου σε περίπτωση νίκης θα προκρίνονταν στα ημιτελικά της Ανατολής (σ.σ. η σειρά στο 3-1 για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο).

Αμέσως οι NBAers εξέφρασαν τη στήριξη τους στην κίνηση των «Ελαφιών»!

«Σεβασμός στους Μπακς» έγραψε ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν ενώ ο Ενές Καντέρ πόσταρε μια σφιγμένη γροθιά! «Απαιτούμε δικαιοσύνη» ανέφερε ο Τζαμάλ Μάρεϊ ενώ ο Ντόνοβαν Μίτσελ... προσυπογράφει: «Απαιτούμε αλλαγή! Χαιρετίζω την κίνηση των Μπακς»!

 Αναβλήθηκαν και οι υπόλοιποι αγώνες

Το ΝΒΑ αποφάσισε να αναβάλει όλους τους αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα, καθώς και οι παίκτες των άλλων ομάδων αποφάσισαν να μην αγωνιστούν. Τα παιχνίδια θα προγραμματιστούν εκ νέου, ωστόσο το μέλλον των playoffs είναι για την ώρα στον αέρα.

Έπαινοι Ομπάμα στους Μπακς

Την στήριξη του Μπαράκ Ομπάμα, είχαν οι Μιλγουόκι Μπακς για την απόφασή τους να μην αγωνιστούν στο 5ο παιχνίδι με το Ορλάντο διαμαρτυρόμενοι για το νέο κρούσμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Ο πρώην πλανητάρχης υποστήριξε επίσης πως η χώρα θα χρειαστεί όλα τα θεσμικά όργανα προκειμένου να υπερασπιστούν τις αξίες τους.

Πιο συγκεκριμένα το tweet του Ομπάμα αναφέρει τα εξής:

«Επαινώ τους παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς γιατί υπερασπίζονται αυτά που πιστεύουν, προπονητές όπως ο Ντοκ Ρίβερς, το ΝΒΑ και το WNBA γιατί δίνουν το παράδειγμα. Θα χρειαστούμε όλα τα θεσμιά όργανα για να υπερασπιστούμε τις αξίες μας».

Tweet - Ομπάμα - Μπακς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ