Οικονομία

20 Αυγούστου 2020 10:07 Τελευταία ενημέρωση : 20 Αυγούστου 2020 23:03

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: πληρώνονται οι δικαιούχοι για Ιούνιο και Ιούλιο

Διάβασέ μου το...

Περισσότεροι από 55.000 δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα. Δείτε αναλυτικά ποιοι θα δουν και πόσα χρήματα στον λογαριασμό τους.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: πληρώνονται οι δικαιούχοι για Ιούνιο και Ιούλιο
-

Αύριο Παρασκευή 21 Αυγούστου πραγματοποιείται η επόμενη πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους έως 534 ευρώ μηνιαίως σε 55.092 εργαζόμενους που είτε υπέβαλαν μονομερή υπεύθυνη δήλωση είτε τέθηκαν σε αναστολή από τους εργοδότες τους. Τα ποσά των αποζημιώσεων που καταβάλλονται τώρα αφορούν αναστολές Ιουνίου και Ιουλίου.

Στην ίδια πληρωμή συμπεριλαμβάνονται και 1.366 εργαζόμενοι που είχαν ενταχθεί το 15ήμερο 15 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» από τους εργοδότες τους και θα εξοφληθούν τώρα την οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας, δηλαδή το 60% του καθαρού μισθού που έχασαν λόγω μειωμένου ωραρίου. Συνολικά θα καταβληθούν 23,8 εκατ. ευρώ σε 56.458 εργαζόμενους.

Ειδικότερα εξοφλούνται για Ιούνιο και Ιούλιο 46.629 εποχικοί εργαζόμενοι που φέτος δεν επαναπροσλήφθηκαν και υπέβαλαν μονομερή υπεύθυνη δήλωση, καθώς το ξενοδοχείο ή το τουριστικό λεωφορείο όπου εργάζονταν πέρσι δεν επαναλειτούργησε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική».

Επίσης θα εξοφληθούν 8.463 εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή από τους εργοδότες τους τον Ιούνιο. Εφόσον η αναστολή διήρκεσε 30 ημέρες εντός Ιουλίου ή Ιουνίου, τότε ο εργαζόμενος θα λάβει το πλήρες ποσό των 534 ευρώ. Διαφορετικά θα λάβει την αναλογία, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής.

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση άφησε χωρίς εισόδημα όλο το καλοκαίρι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους

Αναλυτικά η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, κυρίως στον επισιτισμό, τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία, αφέθηκαν από την κυβέρνηση χωρίς εισόδημα για ολόκληρο το καλοκαίρι.

Οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα λάβουν τελικά το πενιχρό επίδομα -στην καλύτερη περίπτωση 534 ευρώ- στο τέλος του Αυγούστου! Υποχρεώθηκαν δηλαδή από την κυβέρνηση δεκάδες χιλιάδες οικογένειες να περάσουν όλο το καλοκαίρι με μηδενικό εισόδημα! Επίσης, όσοι εργαζόμενοι στον επισιτισμό κατάφεραν να μπουν στις ρυθμίσεις του ΟΑΕΔ παραμένουν απλήρωτοι έως και δύο μήνες.

Οι εργαζόμενοι της χώρας φτωχοποιούνται βίαια με αποκλειστική ευθύνη των κ.κ. Μητσοτάκη και Βρούτση ενώ οι τελευταίοι σφυρίζουν αδιάφορα.