Κοινωνία

23 Απριλίου 2020 21:09 Τελευταία ενημέρωση : 24 Απριλίου 2020 00:11

Κορονοϊός: Εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα σε κλινικές

Διάβασέ μου το...

Συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές. Σε καραντίνα η κλινική "Ταξιάρχαι" ανησυχία και για την κλινική στο Ελληνικό.

Κορονοϊός: Εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα σε κλινικές
-

 

Για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, θα διενεργηθεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού σε ασθενείς και προσωπικό.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών ανέθεσε σε εισαγγελικό λειτουργό την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας και για δεύτερη κλινική στην Γλυφάδα, με εντολή να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα στον οποίο ορίζεται ότι "όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

1. με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων
2. με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί σε άνθρωπο
3. με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου 
4. με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων".

Σε καραντίνα η κλινική "Ταξιάρχαι"

Στην κλινική "Ταξιάρχαι"  στο Περιστέρι ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ συνολικά τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν στην εν λόγω κλινική έχουν πεθάνει τις τελευταίες ώρες.

Ο τελευταίος ήταν ένας 87χρονος, που είχε μεταφερθεί στο ΝΙΜΤΣ, ο οποίος έχει καταμετρηθεί ως ο 127ος νεκρός στην Ελλάδα απο κορονοϊό. 

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας στην κλινική εντοπίστηκαν 28 κρούσματα θετικά στον κορονοϊό. Τα 13 ανήκουν σε τροφίμους, τα 11 σε εργαζόμενους και εντοπίστηκαν και άλλα 4 βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές.  

Κoρονοϊός - κλινική - Περιστέρι

Η κλινική τέθηκε σε καραντίνα και στεγανοποιήθηκε, ενώ έχει τοποθετηθεί υπεύθυνος επιστημονικός και διοικητικός και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να διαφυλαχθεί η υγεία των τροφίμων. Καλούμε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να τηρούν κάθε πρωτόκολλο, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Συναγερμός και στην κλινική "Κασταλία"

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών ανέθεσε σε εισαγγελικό λειτουργό την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας και για δεύτερη κλινική στο Ελληνικό, με εντολή να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος. 

Πρόκειται για την κλινική Κασταλία, όπου ένας από τους ασθενείς κατέληξε λόγω κορονοϊού. 

ΚΛΙΝΙΚΗ - ΚΑΣΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ελέγχονται μαζικά οι 300 τρόφιμοι και οι 170 εργαζόμενοι. Τα πρώτα 110 δείγματα από εργαζόμενους έχουν βρεθεί αρνητικά, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Πέμπτης.

«Εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν», ήταν το αυστηρό μήνυμα του Νίκου Χαρδαλιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ