Υγεία - Περιβάλλον

20 Απριλίου 2020 14:43 Τελευταία ενημέρωση : 20 Απριλίου 2020 16:03

Κορονοϊός: αυξάνονται οι νεκροί στην Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Μεγαλώνει ο αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα, από επιπλοκές της νόσου. Πού νοσηλεύονταν τα τελευταία θύματα. Ποιος ο συνολικός αριθμός των νεκρών.

Κορονοϊός: αυξάνονται οι νεκροί στην Ελλάδα
-

Τους 116 έφθασαν συνολικά οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς ακόμα τρεις άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους.

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας κατέληξε ένας 66χρονος στο Νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” στη Θεσσαλονίκη. Νοσηλευόταν σε ΜΕΘ και είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Το μεσημέρι ένας 74χρονος άνδρας κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος ηλικιωμένος δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι μια γυναίκα 67 ετών, από την Καστοριά, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, στην Θεσσαλονίκη, κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού. Πλέον, ο αριθμός των θανάτων στην Καστοριά έχει φθάσει τους 13.

Άλλοι τρεις συνάνθρωποί μας έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό ανήμερα το Πάσχα. Ένας 65χρονος που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη κι ένας 91χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία», στην Αθήνα κατέληξαν, όπως έγινε γνωστό νωρίς το πρωί. Το απόγευμα ανακοινώθηκε ο θάνατος ακόμη ενός ασθενούς με κορονοϊό, ενός 68χρόνου με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου (σημ: το Πάσχα δεν υπήρξε ούτε γραπτή ανακοίνωση), στη χώρα μας καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ώρο 11 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα το Μεγάλο Σάββατο, ήταν 2.235, εκ των οποίων το 56% αφορούσε άνδρες.




ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ