Καιρός

17 Απριλίου 2020 07:05

Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή: αραιές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας

Διάβασέ μου το...

Πόσο δυνατοί θα είναι οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

-

Την Μεγάλη Παρασκευή, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. 

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιάδες, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 79 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, από το μεσημέρι νοτιάδες, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει κινηθεί από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 βαθμό έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 03-04 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά, τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, βαθμιαία βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Θα πνέουν βοριάδες, 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι νοτιάδες, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός, από το μεσημέρι στα βόρεια με αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο

Για το Μεγάλο Σάββατο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, κυρίως στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Για το Πάσχα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες. Υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες, από το απόγευμα, στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ