Καιρός

16 Φεβρουαρίου 2020 07:04

Ανοιξιάτικος ο καιρός την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και βροχές. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι βοριάδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Την Κυριακή, στα ανατολικά και νότια αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Βαθμιαία ο καιρός θα είναι αίθριος. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5-6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4-5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 03 και 14 βαθμών Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι αίθριος. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα Δωδεκάνησα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, με βαθμιαία βελτίωση. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στη νότια νησιωτική χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με ασθενείς βροχές στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ