Πολιτική

05 Φεβρουαρίου 2020 14:47

Προβληματισμός στην ΝΔ για την Τουλουπάκη

Διάβασέ μου το...

Ποιά στάση θα κρατήσει η συμπολίτευση, στο αίτημα του ΚΙΝΑΛ να κληθεί η Εισαγγελέας για να καταθέσει ως ύποπτη στην Προανακρτική Επιτροπή της Βουλής.

Προβληματισμός στην ΝΔ για την Τουλουπάκη
-

Μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί η κατάθεση της Ελένης Τουλουπάκη στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, θα έχει “κριθεί” με ποια ιδιότητα θα προσέλθει, αυτή της μάρτυρος ή όπως ζητά το ΚΙΝΑΛ αυτήν της υπόπτου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ΝΔ επικρατεί προβληματισμός. Αν και αναγνωρίζει ότι υπάρχει ζήτημα με τους χειρισμούς της Ελένης Τουλουπάκη, δεν συμφωνεί με το αίτημα του ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζοντας ότι η Επιτροπή δεν έχει δικαίωμα να αποδώσει κατηγορίες. Άλλωστε, ελέγχει πολιτικά και όχι φυσικά πρόσωπα. Αυτό μπορούν να το πράξουν μόνον οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης που ελέγχουν τις καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων τους. Και μέχρι στιγμής δεν της έχουν αποδώσει καμία κατηγορία.  

Υπό αυτά τα δεδομένα, η Προανακριτική Επιτροπή δεν μπορεί  να προχωρήσει στην κλήτευση της Ελένης Τουλουπάκη με την ιδιότητα της υπόπτου. Εάν μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, οπότε κι έχει προγραμματιστεί η κατάθεση της στην Επιτροπή, της έχει αποδοθεί κατηγορία, τότε θα κληθεί ως ύποπτη. Το σκεπτικό αυτό θα υποστηρίξει στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής η ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ