Αθλητικά

05 Ιανουαρίου 2020 21:34

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: στην κορυφή με Ελ Αραμπί!

Διάβασέ μου το...

Οι Πειραιώτες πήραν το τρίποντο και προσπέρασαν τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: στην κορυφή με Ελ Αραμπί!
-

Ένα γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 74ο λεπτό έγραψε την Ιστορία του εφετινού ντέρμπι «αιωνίων», έδωσε τη νίκη με 1-0 στον Ολυμπιακό στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» και επανέφερε τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή της Super League, μετά τη χθεσινή ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη.

Ο Μαροκινός αρχισκόρερ του πρωταθλήματος (10 γκολ) εκμεταλλεύτηκε την πάσα-ασίστ του Βαλμπουενά και χάρισε μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του, σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός είχε τις δικές του στιγμές, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έφυγε από το Φάληρο με ήττα στον πρώτο αγώνα του στο 2020.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους, καθώς πίεσε ψηλά και δυσκόλεψε την κυκλοφορία του Ολυμπιακού, ενώ την ίδια ώρα οι παίκτες του Δώνη άλλαζαν καλά την μπάλα και στο 9΄ δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Ζαχίντ προσπάθησε να νικήσει τον Σα αλλά τον βρήκε σε ετοιμότητα.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε στο ντέρμπι για πρώτη φορά στο 22΄, όταν ο Μασούρας απέτυχε να νικήσει τον Διούδη στο τετ α τετ, ενώ το ίδιο συνέβη τρία λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του διεθνή επιθετικού. Οι «πράσινοι» απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Δώνη στο 26΄, ενώ στο δίλεπτο 42΄- 43΄ καταγράφηκαν άλλες δύο καλές στιγμές, με την κεφαλιά του Σεμέδο αρχικά και την προσπάθεια του Γιόχανσον ακολούθως.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μπενζιά πήρε τη θέση του Μασούρα, ο σχηματισμός του Ολυμπιακού άλλαξε σε 4-3-3 καθώς ο Βαλμπουενά πήγε αριστερά στην επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν πιο πιεστικοί, ενώ στο 60΄ μπήκε στο παιχνίδι και ο Χριστοδουλόπουλος, που δευτερόλεπτα αργότερα και στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, πλασάροντας πάνω από το δοκάρι του Διούδη σε τετ-α-τετ με τον διεθνή τερματοφύλακα.

Τελικά, στο 74΄ από σέντρα ακριβείας του Βαλμπουενά ο Ελ Αραμπί «έπιασε» εν κινήσει δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Διούδη. Στο 82΄ ο Ομάρ πήρε την πάσα του Χριστοδουλόπουλου κι έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά απέναντι στον Διούδη, που απέκρουσε σε κόρνερ στην τελευταία μεγάλη στιγμή του αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε(60' Λάζαρος), Βαλμπουενά(95' Κούτρης), Μασούρας(46' Μπενζιά), Ελ Αραμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Ινσούα, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Δώνης(83' Καμπετσής), Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης(78' Περέα), Ζαχίντ(71' Μπεκ), Μακέντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ