Οικονομία

21 Δεκεμβρίου 2019 17:45

Μητσοτάκης: προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Διάβασέ μου το...

Δέσμευση του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στην Καλαμπάκα. «Η οικονομία επιστρέφει σε ρυθμούς ισχυρής ανάπτυξης», διεμήνυσε από τη Λάρισα.

Μητσοτάκης: προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”
-

Ως πυλώνα του κοινωνικού κράτους -και μάλιστα, από τους πιο αποτελεσματικούς και ευέλικτους- χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” κατά τη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους του προγράμματος στον Δήμο Καλαμπάκας, προχωρώντας σε δεσμεύσεις για χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων και τη διασφάλιση των συμβασιούχων του θεσμού.

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στα Μετέωρα, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους, και υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αποτελεί αποδεδειγμένα έναν πολύτιμο θεσμό. Και αυτό, όπως σημείωσε, όχι μόνο γιατί μεταφέρει τη φροντίδα της Πολιτείας στον τόπο όπου ζουν πολλοί ευπαθείς συμπολίτες μας, αλλά και γιατί διαθέτει κι ένα πρόσθετο προσόν: «τη ζεστασιά της προσωπικής επαφής. Γι’ αυτό και η “Βοήθεια στο Σπίτι” αποτελεί προτεραιότητά μας».

Προσλαμβάνονται 2.858 μόνιμοι υπάλληλοι τους πρώτους μήνες του 2020

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στους εργαζομένους του προγράμματος ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει επεξεργαστεί όλα τα αιτήματα που κατέθεσαν οι Δήμοι και πλέον οι προτάσεις τους βρίσκονται στο ΑΣΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι, με δεδομένη την πρόθεση της Κυβέρνησης να στηρίξει τον θεσμό, κατά τους πρώτους μήνες του 2020 θα προσληφθούν 2.858 μόνιμοι υπάλληλοι. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι εξασφαλίζονται και όσοι απασχολούνται ήδη στο πρόγραμμα καθώς οι υπάρχουσες συμβάσεις παρατάθηκαν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Για την περίπτωση του Δήμου Μετεώρων, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως αυτή αποτυπώνει ανάγλυφα τη σημασία και το έργο που επιτελεί ο θεσμός. «Οι 20 εργαζόμενοι στον Δήμο Μετεώρων παρέχουν βοήθεια σε 500 ηλικιωμένους δημότες και άτομα με ειδικές ανάγκες. Φροντίζουν τους ίδιους, ανακουφίζουν και τις οικογένειές τους. Και κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα συνανθρώπων μας. Όχι μόνο βελτιώνοντας την υγεία τους. Αλλά και αποτρέποντας την απομόνωση ή την ιδρυματοποίησή τους», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

ΛΑΡΙΣΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Εξασφάλιση των εργαζόμενων του Προγράμματος

«Με την καλή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής εξουσίας, μπορούμε να κάνουμε τις ζωές των πολιτών καλύτερες», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στους εργαζόμενους στο Δήμο Καλαμπάκας. «Θέλω να ξέρετε πόσο σημαντικό θεωρώ το έργο το οποίο επιτελείτε, πόσο πιστεύω στο πρόγραμμα αυτό και γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε προχωρήσει και έχουμε δρομολογήσει διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει εδώ και κάποιο διάστημα για τη μονιμοποίηση ενός σημαντικού αριθμού των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και βέβαια την παράταση των συμβάσεων, σε πρώτη φάση όλων των υπολοίπων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

«Η οικονομία επιστρέφει σε ρυθμούς ισχυρής ανάπτυξης»

Περιοδεία στο κέντρο της πόλης της Λάρισας πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψη του στο Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη Νεάπολη Λάρισας. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την τοπική ΝΟΔΕ του κόμματος της Ν.Δ και συνομίλησε με στελέχη και μέλη.

ΛΑΡΙΣΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Απευθυνόμενος στα στελέχη και μέλη του κόμματος, τόνισε ότι «η πατρίδα μας ξαναγίνεται αυτοδύναμη, η οικονομία επιστρέφει σε ρυθμούς ισχυρής ανάπτυξης και με αυτό τον τρόπο θα πορευτούμε και το 2020 με σκληρή δουλειά».

Σημείωσε πως «η ελληνική κοινωνία μας εμπιστεύτηκε, έχουμε τιμήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και είμαστε απολύτως συνεπείς σε αυτά τα οποία λέμε» και πρόσθεσε ότι κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης «θα λέμε πάντα την αλήθεια στους πολίτες και για τα καλά και για τις ενδεχόμενες αστοχίες». «Λάθη δεν κάνει, αυτός που δεν κάνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον ρόλο του κόμματος και τη σχέση του με την κοινωνία ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «το κόμμα για εμάς δεν είναι απλά ένας εκλογικός μηχανισμός που κινητοποιείται τρεις μήνες πριν τις εκλογές, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός. Ο ιμάντας που κρατάει σε διαρκή και αμφίδρομη επικοινωνία την κοινωνία με την Κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα».

«Δεν θα πατήσουμε φρένο αλλά γκάζι στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται να γίνουν. Ξέρω πολύ καλά ότι θα είσαστε κοντά μας και για να μεταφέρετε το μήνυμα των πολιτικών μας στην κοινωνία, και για να μας υποστηρίζεται στις δύσκολες αλλαγές που θα κάνουμε, αλλά και για να μας διορθώνεται εκεί που είναι απαραίτητο, μεταφέρνοντας πάλι πίσω τις απόψεις των πολιτών που πρέπει να φτάνουν μέχρι τα κυβερνητικά γραφεία και το γραφείο του Πρωθυπουργού», πρόσθεσε.

ΛΑΡΙΣΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ο Πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Θεσσαλία, επισκεπτόμενος το εμπορικό κέντρο της Λάρισας όπου συνομίλησε με πολίτες και ήπιε έναν καφέ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, τους βουλευτές του νομού, Μάξιμο Χαρακόπουλο, Χρήστο Κέλλα, Στέλλα Μπίζιου, καθώς και από στελέχη της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τον οποίο συζήτησαν την ευρύτερη κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ