Κόσμος

19 Δεκεμβρίου 2019 17:42 Τελευταία ενημέρωση : 20 Δεκεμβρίου 2019 14:01

Πυροβολισμοί στην Υπηρεσία Ασφαλείας στην Μόσχα

Διάβασέ μου το...

Συναγερμός στην Μόσχα. Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες. "τρομοκρατική ενέργεια" χαρακτηρίζουν το περιστατικό οι μυστικές υπηρεσίες.

Πυροβολισμοί στην Υπηρεσία Ασφαλείας στην Μόσχα
-

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στο κεντρικό κτήριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στη Μόσχα.

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε ότι ένας εργαζόμενός της σκοτώθηκε στο περιστατικό Σύμφωνα με τη FSB, ο δράστης ήταν ένας, ο οποίος άνοιξε πυρ ενώ δεν εισήλθε στο κτίριο της FSB. 

Επίσης, στο περιστατικό τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB, ο δράστης έδρασε μόνος, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για τρεις ενόπλους που μπήκαν στο κτίριο της FSB. 

Μόσχα - Πυροβολισμοί

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι άκουσε πυροβολισμούς στο ίδιο σημείο, ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πάνοπλους αστυνομικούς να τρέχουν στους δρόμους κοντά στα κεντρικά γραφεία της FSB.

Δημοσιογράφος του Reuters μετέδωσε ότι λίγο αργότερα ακούστηκαν κι άλλοι πυροβολισμοί σε μικρή απόσταση από το κεντρικό κτήριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας. Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα στο κέντρο της Μόσχας ακούστηκε και έκρηξη. 

Μόσχα - Πυροβολισμοί

Η αστυνομία επέκτεινε την περιοχή αποκλεισμού κοντά στο σημείο των πυροβολισμών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε για το περιστατικό έξω από το κτίριο της FSB.

Μόσχα - Πυροβολισμοί

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Μόσχα "τρομοκρατική ενέργεια", μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο RT, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ