Πολιτική

31 Οκτωβρίου 2019 14:18

Υπουργικό Συμβούλιο: Οι εντολές Μητσοτάκη για ψήφο αποδήμων και ΔΕΗ

Διάβασέ μου το...

Πάνω από τρεις ώρες διήρκησε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ποια θέματα συζητήθηκαν.

Υπουργικό Συμβούλιο: Οι εντολές Μητσοτάκη για ψήφο αποδήμων και ΔΕΗ
-

Πάνω από τρεις ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δύο από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση ήταν το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων εκτός Επικράτειας και η ΔΕΗ. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  για την ψήφο των αποδήμων είπε πως «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία για ένα πρόβλημα δεκαετιών». Επίσης, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς «ισχυρά και επιθετικά», όπως είπε, «να στηρίξουμε αυτή την επιτυχία του πολιτικού συστήματος» και πρόσθεσε: 

«Να εξηγηθεί στην κοινή γνώμη ότι έπρεπε να βρεθεί στήριξη από 200 βουλευτές και να τονιστεί πως η κοινή γνώμη δεν είναι αντίθετη στις συνθέσεις για να βρεθεί κοινός τόπος σε τόσο σημαντικά ζητήματα». 

Το δεύτερο θέμα, το οποίο έχει συζητηθεί, αφορά τη ΔΕΗ και ο πρωθυπουργός είπε τα εξής: «Η μεγάλη πρόκληση είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να εξυγιάνουμε και να εκσυγχρονίσουμε μια μεγάλη επιχείρηση που απαξίωσε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, με το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς επίσης και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για την προετοιμασία της χώρας ενόψει του Brexit.

Επί τάπητος τέθηκε επίσης η επιλογή Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ενώ έγινε και η παρουσίαση του προγράμματος ΜΑΖΙ για την υποστήριξη και παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ