Κόσμος

28 Οκτωβρίου 2019 11:30

Πρωτοφανής κακοκαιρία έπληξε τη Λευκωσία (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Η χειρότερη καταιγίδα εδώ και δεκαετίες στη Λευκωσία. Μάχη για τη ζωή του δίνει ένας 20χρονος που χτυπήθηκε από κεραυνό. Πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα...

Πρωτοφανής κακοκαιρία έπληξε τη Λευκωσία (εικόνες)
-

Η χειρότερη εδώ και δεκαετίες καταιγίδα έπληξε τη Λευκωσία, με χαλάζι, ισχυρούς ανέμους, αστραπές και κεραυνούς.

Πολλά είναι τα προβλήματα που καταγράφονται στην περιοχή. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ενώ σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν.

Η Πυρσβεστική Υπηρεσία επιστράτευσε συνολικά 13 συνεργεία, τα οποία κλήθηκαν να προσφέρουν βοήθεια σε εγκλωβισμένους οδηγούς αλλά και κατοίκους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε περισσότερες από 180 κλήσεις, οι περισσότερες από αυτές στην Αγλαντζιά και στις γειτονιές της παλιάς Λευκωσίας, όπου οι πεζόδρομοι έμοιζαν με... Βενετία.

Ένας 20χρονος άνδρας δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από χτύπημα κεραυνού. Ο νεαρός είχε εξορμήσει για κυνήγι μαζί με τον θείο του και τον μόλις 10 ετών αδελφό του, σε περιοχή στον Άγιο Γεώργιο του Αλαμάνου.

Ηταν μεσημέρι ότι βρέθηκαν εν μέσω της πρωτοφανούς καταιγίδας με τις έντονες βροχές. Βρήκαν καταφύγιο κάτω από ένα δέντρο, όμως η προσπάθειά τους να προφυλαχθούν από τη βροχή απέβη μοιραία. Το δέντρο χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα μπροστά στα μάτια του δεκάχρονου αγοριού ο 20χρονος αδελφός του να τραυματιστεί.

Ο νεαρός νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του γενικού νοσοκομείου Λεμεσού. Ο θείος τους νοσηλεύεται επίσης στο νοσοκομείο, με σοβαρά εγκαύματα ενώ το 10χρονο αγόρι είναι καλά στην υγεία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ