Υγεία - Περιβάλλον

14 Οκτωβρίου 2019 17:57

Απαλλαγείτε από τον πόνο στη μέση με βελονισμό

Διάβασέ μου το...

Τι λένε επιστημονικές μελέτες για την αποδοτικότητα της εναλλακτικής ιατρικής μέθοδου, που “υπερσκελίζει” και τις συμβατικές θεραπείες.

Απαλλαγείτε από τον πόνο στη μέση με βελονισμό
-

 

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο υποφέρουν από οσφυαλγία, γνωστή ως πόνο στην περιοχή της μέσης. Ο πόνος μπορεί να προκύψει εξαιτίας:

  • κάποιας απότομης κίνησης
  • λανθασμένου τρόπου άρσης βάρους
  • λόγω κακής στάσης του σώματος
  • χρόνιας καταπόνησης της σπονδυλικής στήλης λόγω παχυσαρκίας.

Όποια κι αν είναι η αιτία, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο πόνος είναι έντονος και πολλές φορές αντανακλάται στο κάτω άκρο περιορίζοντας σημαντικά την κινητικότητα του ατόμου. Η οσφυαλγία μπορεί να είναι οξεία, να διαρκέσει δηλαδή από λίγες ημέρες έως 1 μήνα ή χρόνια και η διάρκειά της να ξεπερνά τους τρεις μήνες.

Οι συμβατικοί τρόποι αντιμετώπισης της οσφυαλγίας περιλαμβάνουν ανάπαυση, εφαρμογή θερμών επιθεμάτων και χρήση ειδικής ζώνης στην περιοχή της μέσης σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή η οποία περιλαμβάνει αναλγητικά, αντιφλεγμονώδη και μυοχαλαρωτικά σκευάσματα. Ως έσχατη λύση στην περίπτωση που τα συμπτώματα όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά επιδεινώνονται και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του ατόμου επιλέγεται η χειρουργική επέμβαση.

Εάν ο πόνος στη μέση σας ταλαιπωρεί και δεν αισθάνεστε καμία ανακούφιση παρά την εφαρμογή των συμβατικών μεθόδων, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε το βελονισμό. Ίσως να σας φανεί περίεργο αλλά ο βελονισμός σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες είναι η αποτελεσματικότερη θεραπεία όσον αφορά την αντιμετώπιση του πόνου της μέσης.

Γιατί να επιλέξετε το βελονισμό

Ο βελονισμός είναι μία εναλλακτική ιατρική μέθοδος που εμφανίστηκε πριν 3000 χρόνια στην Κίνα. Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 2500 χρόνια ώσπου ο δυτικός κόσμος  να αναγνωρίσει την αξία του και τα πολλαπλά οφέλη που έχει τόσο στην αντιμετώπιση της οσφυαλγίας όσο και σε πλήθος άλλων παθήσεων.

Ο βελονισμός στην πράξη

Αφού ο εξειδικευμένος γιατρός – βελονιστής λάβει το ιστορικό σας θα σχεδιάσει ένα εξατομικευμένο πλάνο συνεδριών ανάλογα με την ένταση των συμπτωμάτων και την έκταση του προβλήματος, Στη συνέχεια θα τοποθετήσει 10 με 20 εξαιρετικά λεπτές βελόνες σε καίρια σημεία του σώματος, τα οποία σχετίζονται με την περιοχή που εντοπίζεται ο πόνος αλλά και με τη γενικότερη βελτίωση της υγείας του ασθενή. Η διαδικασία, όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, είναι εντελώς ανώδυνη και η βελτίωση αρχίζει να γίνεται αισθητή από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.physiatros-velonistis.gr