Κόσμος

05 Οκτωβρίου 2019 16:09

Τραγικός ο απολογισμός των διαδηλώσεων στο Ιράκ (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Η πιο πολύνεκρες συγκρούσεις από την ήττα του ISIS στην περιοχή ήταν οι διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Βαγδάτη και όχι μόνο.

Τραγικός ο απολογισμός των διαδηλώσεων στο Ιράκ (εικόνες)
-

Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους της Βαγδάτης έβαλαν οι ιρακινές Αρχές, που μετά το τέλος των αιματηρών διαδηλώσεων ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 72, ενώ υπάρχουν και εκατοντάδες τραυματίες.

Τα σημάδια όμως έχουν μείνει στους δρόμους της πρωτεύουσας του Ιράκ. Στρατιωτικά οχήματα και οδοφράγματα υπάρχουν ακόμα στους δρόμους όπου χιλιάδες κόσμου συγκρούονταν με τις δυνάμεις ασφαλείας τις προηγούμενες μέρες.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών, οι περισσότεροι όμως εξ αυτών αφέθησαν ελεύθεροι.

Όπως μεταδίδει ρεπόρτερ του πρακτορείο Reuters, ελεύθεροι σκοπευτές της Αστυνομίας πυροβολούσαν κατά των διαδηλωτών, οξύνοντας έτσι τη βίαιη διαμάχη με τις Αρχές, που ήδη είχαν χρησιμοποιήσει δακρυγόνα και αντλίες νερού κατά των διαδηλωτών.

AP - Ιράκ - διαδηλώσεις - συγκρούσεις - Στρατός

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατηγόρησαν, από την πλευρά τους, τους διαδηλωτές ότι έκρυβαν μεταξύ τους ενόπλους που σημάδευαν τους αστυνομικούς. Μεταξύ των νεκρών είναι και αστυνομικοί.

 Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν δίκαια κατανομή δουλειών, ενώ θέλουν υπηρεσίες και κατηγορούν το κυβερνητικό σύστημα για διαφθορά. Οι συγκρούσεις που ξεκίνησαν την Τρίτη από τη Βαγδάτη επεκτάθηκαν γρήγορα και σε άλλες πόλεις του Ιράκ, κυρίως στα νότια της χώρας.

Πρόκειται για τις πιο πολύνεκρες συγκρούσεις που έχουν λάβει χώρα στο Ιράκ από το 2017, οπότε και ανακοινώθηκε ότι ηττήθηκε το Ισλαμικό Κράτος στη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ