Καιρός

22 Σεπτεμβρίου 2019 17:52

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Με καλοκαιρινή διαθέση ο καιρός στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας. Δείτε τις ειδικές οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στο ξεκίνημα της εβδομάδας, αλλά το φθινόπωρο καραδοκεί, αφού από την Τρίτη θα έχουμε νέα επιδείνωση.

Πιο αναλυτικά για αύριο Δευτέρα περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις στα Βόρεια, οι οποίες στα Δυτικά θα πυκνώσουν και το απόγευμα περιμένουμε τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από 11  έως 28  βαθμούς Κελσίου, στα Κεντρικά από 12  έως  29  και Νοτιότερα από  18  έως  29   βαθμούς Κελσίου.

  Μεταβλητούς ανέμους στα Δυτικα 3 με 4 μποφορ, που σταδιακά θα γυρίσουν σε Νοτιάδες 4 με 5, στο Ιόνιο εως 6 μποφορ και Βοριάδες στα Ανατολικά 3 με 4, στο Αιγαίο 5 με 6, που μετά το μεσημερι θα γυρίσουν σε Νοτιάδες με την ίδια ένταση.

Ο καιρός την Δευτέρα σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 23/9/2019

Οδηγίες για αγρότες:

Σύμφωνα  με το  Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, η μη έγκαιρη καταπολέμηση της ψύλλας σε συνδυασμό με τις παρατεταμένες ξηροθερμικές συνθήκες που επικράτησαν την τρέχουσα καλλιεργητική περιόδο, είχαν ως αποτέλεσμα την εξέλιξη του πληθυσμού σε υψηλά επίπεδα σε αρκετές περιοχές σε καλλιέργειες φυστικιάς.

Το έντομο διαχειμάζει ως ενήλικο σε ρωγμές του φλοιού, κάτω από πεσμένα φύλλα  και σε άλλες προφυλαγμένες θέσεις του δενδρώνα.

Για τη μείωση του διαχειμάζοντος πληθυσμού, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έντονων προσβολών, το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά να γίνεται ψεκασμός με ένα εγκεκριμένο για την καλλιέργεια ακμαιοκτόνο σε συνδυασμό με θερινό πολτό. 

Σε κάθε περίπτωση, για την ασφαλή διάγνωση, τον προγραμματισμό και την επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, θα πρέπει να ακολουθούνται πάντα οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό