Αθλητικά

18 Σεπτεμβρίου 2019 10:41

Μπαρτσελόνα: Ο 16χρονος Φατί “απειλεί” το ρεκόρ του Οφορίκουε

Διάβασέ μου το...

O εκπληκτικός έφηβος της Μπαρτσελόνα έχει καταφέρει να... καθηλώσει όλη την ποδοσφαιρική Ισπανία με τα κατορθώματά του, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Μπαρτσελόνα: Ο 16χρονος Φατί “απειλεί” το ρεκόρ του Οφορίκουε
-

O εκπληκτικός έφηβος της Μπαρτσελόνα Ανσουμανέ Φατί, που έχει καταφέρει να... καθηλώσει όλη την ποδοσφαιρική Ισπανία με τα κατορθώματά του, έχει πλέον ως επόμενο στόχο το ρεκόρ του Πίτερ Οφορίκουε στο Champions League.

Ο 16χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος γεννήθηκε στη Γουινέα-Μπισάου αλλά μετακόμισε στην Ισπανία σε ηλικία έξι ετών, έχοντας ήδη γίνει ο νεότερος σκόρερ της Μπαρτσελόνα, όταν σκόραρε στην Οσασούνα (2-2) πριν από δύο εβδομάδες, αλλά και ο νεότερος παίκτης που σκόραρε στη LaLiga στο Camp Nou, όταν άνοιξε το σκορ στο δεύτερο λεπτό του αγώνα με την Βαλένθια (5-2) και ο πιο νέος που σκόραρε και έδωσε ασίστ στο ίδιο παιχνίδι για την LaLiga, κυνηγά τώρα το ρεκόρ που κατέχει 22 χρόνια, ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού από την Γκάνα.

Ο Οφορίκουε είχε σκοράρει την 1η Οκτωβρίου 1997 στην ήττα (5-1) του Ολυμπιακού από την Ρόζενμποργκ στο Τροντχάιμ και έκτοτε είναι ο πιο νέος σκόρερ στην ιστορία του Champions League, σε ηλικία 17 ετών και 195 ημερών.

Θα προσπαθήσει να το καταρρίψει ο Φατί, όταν αύριο η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ στην Γερμανία, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Ο Φατί έγινε σε ηλικία 16 ετών και 300 ημερών, μόλις ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην Ιστορία της Μπαρτσελόνα, που έκανε ντεμπούτο, όταν πέρασε σαν αλλαγή στο 78΄στην θέση του Κάρλες Πέρες, στη νίκη (5-2) των Καταλανών επί της Μπέτις στις 25 Αυγούστου.