Πολιτική

07 Σεπτεμβρίου 2019 13:28 Τελευταία ενημέρωση : 07 Σεπτεμβρίου 2019 17:25

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: οι Ειδικές Δυνάμεις, οι φανέλες και οι ινδικοί χοροί (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Η βόλτα του πρωθυπουργού στα περίπτερα της Έκθεσης και οι συναντήσεις του. Οι φανέλες των ομάδων και η επίδειξη ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων...

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: οι Ειδικές Δυνάμεις, οι φανέλες και οι ινδικοί χοροί (εικόνες)
-

Άνοιξε τις πύλες της επίσημα η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, περιηγήθηκε στην Έκθεση, ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκε περίπτερα και συνομίλησε με πολίτες, πυροσβέστες και εκθέτες, αφού πρώτα συνάντησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Πρώτος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν τα γραφεία της ΔΕΘ όπου και συναντήθηκε με τη διοίκηση έχοντας την ευκαιρία να ενημερωθεί για την προοπτική ανάπλασης του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης αλλά και τη στρατηγική ανάπτυξη της. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που παίζει η έκθεση παγκοσμίως πόσο μάλλον αν αναβαθμιστεί που είναι και στις προθέσεις της κυβέρνησης.

«Στόχος μας είναι να γίνει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μια από τις καλύτερες εκθέσεις στον κόσμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo. O κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μοναδικά πλεονεκτήματα που προσφέρει στη Θεσσαλονίκη το γεγονός ότι υπάρχουν 170 στρέμματα μέσα στην καρδιά της πόλης τα οποία, μέσα από ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης στην κατεύθυνση της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της διαμόρφωσης χώρων πρασίνου, θα αποτελούν ολοένα και περισσότερο σημείο αναφοράς για την κοινωνική, επιχειρηματική και αθλητική ζωή της πόλης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη στήριξή του στη διεθνή έκθεση και στάθηκε ιδιαίτερα στις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας κυβέρνησης που αφορούν στην αναβάθμιση του ρόλου της ΔΕΘ και τη δημιουργία χώρων πρασίνου, γεγονός που θα τονώσει ακόμη περισσότερο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΔΕΘ έναντι των ανταγωνιστών της.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΔΕΘ 2019

Από κει και πέρα ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα. Σταμάτησε σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, συναντήθηκε σύντομα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών που του ανέφερε πως ξεμπλόκαρε η κυβέρνηση τη διαδικασία των διπλωμάτων οδήγησης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του νέου αμερικανικού ελικοπτέρου του στρατού και παρακολούθησε επίδειξη καταρρίχησης από άντρες του στρατού. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΔΕΘ 2019

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στο περίπτερο της Πυροσβεστικής, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους πυροσβέστες για την τιτάνια προσπάθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού και εξήρε την συμβολή του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

ΕΚΑΜ - ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη από άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), που κατέβηκαν με σχοινιά από ελικόπτερο, που πετούσε σε ύψος 40 μέτρων πάνω από το διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο περίπτερο του Ιατρικού Συλλόγου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες της κυβέρνησης για τον αντικαπνιστικό νόμο, ενώ δοκίμασε μαρμελάδα με ιδιαίτερη γεύση στο περίπτερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΔΕΘ 2019

Πέρασε και από το περίπτερο της Πολιτικής Προστασίας όπου έδωσε τα συγχαρητήριά του για την αντιμετώπιση φαινομένων κατά τη διάρκεια θητείας της κυβέρνησης της ΝΔ.

Δεν παρέλειψε να περάσει από τα περίπτερα των ομάδων της Θεσσαλονίκης, όπου μάλιστα του έδωσαν από μια φανέλα, του Ηρακλή και του Άρη, ενώ στον ΠΑΟΚ του χάρισαν μια πλακέτα της ομάδας του Δικεφάλου του Βορρά.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΔΕΘ 2019

Με παραδοσιακούς χώρους έγινε δεκτός στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας, την Ινδία όπου απηύθυνε κι ένα σύντομο χαιρετισμό εγκαινιάζοντας το περίπτερο. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να συναντηθεί ιδιαιτέρως και με τον Ινδό υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η Ινδία είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕθ, τώρα που η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και έχει ως κεντρικό σύνθημα την ανάπτυξη για όλους, την ανάπτυξη παντού» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ινδίας στην 84η ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι είναι σημαντικό γιατί η Ινδία, τα τελευταία 10 χρόνια, διπλασίασε το ΑΕΠ και το κατά κεφαλήν εισόδημα των πολιτών της, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Ινδοί βγαίνουν από τη φτώχια στην παραγωγή νέου πλούτου. «Μπορούμε να αντλήσουμε αμοιβαία διδάγματα για το πώς μπορεί να γίνει η ανάπτυξη για όλους και να συμβαδίσει με την αλληλεγγύη» τόνισε ο πρωθυπουργός και στην συνέχεια αναφέρθηκε σε μία φράση του οικονομολόγου Αμάρτια Σεν ο οποίος είπε ότι «φτώχια είναι η στέρηση ευκαιριών» και σημείωσε ότι αυτό που ο ίδιος (ο Κυριάκος Μητσοτάκης) επιθυμεί είναι να δώσει απλόχερα τον πλούτο τον ευκαιριών.

Η περιοδεία του κ. Μητσοτάκη συνεχίστηκε στους χώρους της ΔΕΘ, ενώ το μεσημέρι θα βρεθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το βράδυ βέβαια θα μιλήσει σε παραγωγικούς φορείς.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΔΕΘ 2019

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΔΕΘ 2019

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΔΕΘ 2019

ΔΕΘ - Μητσοτάκης - Φανέλες

ΔΕΘ - Μητσοτάκης - Φανέλες

Μητσοτάκης - ΔΕΘ 2019

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ