Κοινωνία

30 Αυγούστου 2019 19:27

Εισαγγελική έρευνα για ομοφοβική επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ

Διάβασέ μου το...

Την ομοφοβική επίθεση σε βάρος τους κατήγγειλαν ο συνιδιοκτήτης ΛΟΑΤΚΙ περιοδικού και ο σύντροφός  του.

Εισαγγελική έρευνα για ομοφοβική επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ
-

Έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας διενεργήθηκε μετά την καταγγελία για ομοφοβική επίθεση εις βάρος του Νίκου Σοφιανού, εκ των ιδιοκτητών του περιοδικού antivirus, και του συντρόφου του, από άνδρες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα σχηματιστεί δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «διενεργήθηκε έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, όπου κατέθεσαν τόσο οι εμπλεκόμενοι πολίτες, όσο και οι αστυνομικοί».

Όπως κατήγγειλαν ο Νίκος Σοφιανός και ο σύντροφός του, Δημήτρης, το βράδυ της Πέμπτη περπατούσαν στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, και δύο φρουροί από την κλούβα των ΜΑΤ, που ήταν σταθμευμένη στα πλαϊνά της εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου, άρχισαν να κάνουν ομοφοβικά σχόλια. Όταν το ζευγάρι αντέδρασε, οι αστυνομικοί τους χτύπησαν και τους έβαλαν τρικλοποδιές.

Τα θύματα της επίθεσης κάλεσαν την αστυνομία και μετά τη διαδικασία αναγνώρισης, ζητούν να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί.

Σε δήλωσή στο περιοδικό antivirus, ο Νίκος Σοφιανός αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Ενάμιση χρόνο που κυκλοφορώ με τον σύντροφό μου δεν έχω δεχθεί το παραμικρό σχόλιο από κανέναν. Και δέχθηκα τώρα, από αστυνομικούς. Φαίνεται πως αυτοί είναι τελικά που ακούν τις προτροπές μίσους του Αμβρόσιου για να μας μαυρίσουν. Είναι απίστευτο να κινδυνεύουμε απ΄αυτούς, που είναι εκεί έξω για να μας προστατεύουν. Είναι απίστευτο που στην Ελλάδα του 2019 δεχόμαστε επίθεση από την αστυνομία, επειδή απλά κυκλοφορούμε με τον/ην σύντροφό μας, που βιώνουμε βία, επειδή είμαστε ΛΟΑΤΚΙ+, πρόσφυγες ή οτιδήποτε δεν αναγνωρίζεται ως κανονικότητα» .