Κοινωνία

10 Αυγούστου 2019 07:18 Τελευταία ενημέρωση : 10 Αυγούστου 2019 09:09

Συγκλονίζει η ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι

Διάβασέ μου το...

Αναζητείται ο χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε με μικρό αλιευτικό. Με τη βοήθεια σόναρ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου.

Συγκλονίζει η ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι
-

Συγκλονίζει η ναυτική τραγωδία με τους δύο νεκρούς στο Πόρτο Χέλι από τη σύγκρουση φουσκωτού σκάφους με λέμβο στη θαλάσσια περιοχή “Θύνι” Αργολίδας.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους δύο άνδρες, ενώ μια γυναίκα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους.

Στο φουσκωτό μήκους 10 μέτρων επέβαιναν 10 Γάλλοι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να ρίξουν «φως» με τις καταθέσεις τους στην υπόθεση, περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ναυτικό δυστύχημα. Όσον αφορά στους νεκρούς, πρόκειται για δύο άνδρες 60 και 70 ετών, ενώ στο νοσοκομείο βρίσκεται η δίδυμη αδελφή του 60χρονου. Όλοι τους είναι κάτοικοι Κρανιδίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο φουσκωτό επέβαινε ακόμα ένα άτομο, πιθανότατα ο χειριστής του σκάφους, το οποίο μετά τη σύγκρουση απομακρύνθηκε, άγνωστο πώς, από το σημείο και αναζητείται.

Οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου ενημερώθηκαν σχετικά από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και αμέσως βρέθηκαν στο σημείο τέσσερα πλωτά περιπολικά, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Με τη βοήθεια σόναρ αλλά και στελεχών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών σήμερα συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου που μπορεί να επέβαινε στο μικρό σκάφος που βυθίστηκε.

Οι Γάλλοι υπήκοοι στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α' Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.