Κόσμος

07 Αυγούστου 2019 09:46

“Casa de Papel” στο Μεξικό: Ληστεία “μαμούθ” στο νομισματοκοπείο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Πώς έδρασαν οι ληστές που έπληξαν τον «στόχο» τους ευθέως. Σενάριο ταινίας θυμίζει η κλοπή.

“Casa de Papel” στο Μεξικό: Ληστεία “μαμούθ” στο νομισματοκοπείο (βίντεο)
-

Ένοπλοι ληστές μπήκαν στο νομισματοκοπείο της μεξικανικής κυβέρνησης, γέμισαν μία τσάντα πλάτης με χρυσά νομίσματα αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Οι δράστες μπήκαν μέρα μεσημέρι, με τον έναν εξ αυτών να κρατά πυροσβεστήρα, έριξαν κάτω έναν φύλακα και του πήραν το όπλο. Τότε ο ένας πήγε στη θυρίδα που ήταν ανοιχτή, γέμισε την τσάντα με 1567 χρυσά νομίσματα και έφυγαν.

Τα συγκεκριμένα νομίσματα αναγράφονται ως 50 πέσος, η αξία του όμως είναι 31.500 πέσος, γεγονός που εκτοξεύει τη λεία τους σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα του Μεξικό, πρόκειται για νόμισμα που είχε κοπεί το 1921 για την 100ή επέτειο της ανεξαρτησίας του Μεξικό από την Ισπανία. Τα «centenarios» σταμάτησαν να κυκλοφορούν δέκα χρόνια αργότερα, το 1931, όμως βγήκαν ξανά το 1943, μετά από απαίτηση για χρυσά νομίσματα.

Στη μία όψη του νομίσματος είναι ο μεξικάνικος αετός πάνω στον κάκτο και στην άλλη ο Άγγελος της Ανεξαρτησίας, με φόντο ηφαίστεια της χώρας. Έχει διάμετρο 37mm και 90% καθαρότητα.

Στο Μεξικό καταγράφονται επίπεδα ρεκόρ σε ανθρωποκτονίες, κάνοντας την πρωτεύουσα, σχετικά ασφαλή περιοχή της χώρας, κέντρο της ένοπλης βίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ