Κοινωνία

03 Αυγούστου 2019 17:53 Τελευταία ενημέρωση : 04 Αυγούστου 2019 00:08

Μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Αποτεφρώνει παρθένο δάσος...

Μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία (εικόνες)
-

Έργο εμπρηστών φαίνται πως είναι η διπλή πυρκαγιά στον Ξηρόκαμπο Αρχαίας Ολυμπίας. Η φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου και έκαψε έκταση 2,5 στρεμμάτων. Κι ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας είχαν οριοθετήσει την φωτιά, ξαφνικά σε κοντινή απόσταση 200 μέτρων ακούστηκαν εκρήξεις και ε ξέσπασε νέα πυρκαγιά, που έλαβε γρήγορα διαστάσεις, όπως μεταδίδει το ilialive..

Παρά την άμεση κινητοποίηση δεν κατέστη δυνατό να ελεγχθεί και έτσι άμεσα ζητήθηκε η συνδρομή των εναέριων μέσων και οι δυνάμεις σταδιακά ενισχύθηκαν με περισσότερα οχήματα και πυροσβέστες.

Συνολικά επιχείρησαν 112 πυροσβέστες με 33 οχήματα. Έως τη δύση του ήλιου συνέδραμαν τρία canadair, δύο PZL, ένα Erickson και δύο ακόμα ελικόπτερα.

Επικεφαλής στο έργο του συντονισμού είναι ο Συντονιστής Πυροσβεστικών επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου υποστράτηγος κ. Τζουβάρας, ο Περιφερειακός διοικητής Δυτ. Ελλάδας Ταξίαρχος κ. Γεωργακόπουλος και ο διοικητής Π.Υ. Ηλείας Πύραρχος κ. Αντωνάκης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από το Δασαρχείο Πύργου, κάνουν λόγο για πάνω από 70 στρέμματα δάσους που έχουν γίνει στάχτη, ενώ στο χώρο υπάρχουν πάρα πολλά σκουπίδια.

Tο μεσημέρι δόθηκε εντολή εκκένωσης προληπτικά του χωριού Ξηρόκαμπος, όμως δεν χρειάστηκε να υλοποιηθεί καθώς η φωτιά ελέγχθηκε απο τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

ΗΛΕΙΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ

ΗΛΕΙΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ