Αθλητικά

02 Αυγούστου 2019 18:44

Νέο “φάουλ” από την Βόρεια Μακεδονία (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Προκλητικό βίντεο της εθνικής ομάδας βόλεϊ της γειτονικής χώρας, εν όψει της παρθενικής της εμφάνισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Νέο “φάουλ” από την Βόρεια Μακεδονία (βίντεο)
-

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Κάτι η έκθεση τουρισμού του Βερολίνου όπου οι ταμπέλες με το… “Μακεδονία” χρειάστηκαν διπλωματική παρέμβαση για να κατέβουν… Κάτι η έκθεση οινοπαραγωγών Prowein, όπου οι γείτονες διαφήμιζαν τα “μακεδονικά” κρασιά τους… Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών καθημερινά δείχνει ότι είναι σταυρόλεξο για γερούς λύτες.

Αυτή την φορά οι γείτονες έκαναν φάουλ από τα… αποδυτήρια, λανσάροντας βίντεο στην επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ με τους αθλητές να φοράνε φανέλες και φούτερ με το όνομα “Μακεδονία”… πάλι χωρίς τον γεωγραφικό προσδιορισμό.

Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα Σκόπια, επειδή αποκάλεσε προ καιρού τους πολίτες της γείτονος “Βορειομακεδόνες”, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. «Κακώς είπα Βορειομακεδόνες και όχι πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Ζήτησα συγγνώμη, και τώρα με ξαναρωτάτε, ζητώ συγγνώμη και πάλι», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

ΜΠΟΙΚΟ ΜΠΟΡΙΣΟΦ - ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ

Και επειδή όλα τελικά είναι θέμα… διατύπωσης, ο Ζόραν Ζάεφ κατά τον επίσημο εορτασμό της ημέρας της Ανεξαρτησίας, μίλησε για Βόρεια Μακεδονία, τηρώντας το γράμμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εμπορικά σήματα και σχολικά βιβλία που δεν είχαν προλάβει να  διευθετηθούν από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ανατίθενται στην εποπτεία του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ώστε να υπάρχει ευθεία διασύνδεση αυτών των προαπαιτούμενων με την ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος, όπου αναμένονται αποφάσεις τον Οκτώβριο.