Οικονομία

02 Αυγούστου 2019 16:03

Ο Παπαθανασίου αναλαμβάνει Πρόεδρος στα ΕΛΠΕ

Διάβασέ μου το...

Ποιος θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου. Όλα τα μέλη του ΔΣ.

Ο Παπαθανασίου αναλαμβάνει Πρόεδρος στα ΕΛΠΕ
-

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), ενώ διευθύνων σύμβουλος (από αναπληρωτής διευθύνων) τοποθετείται ο Ανδρέας Σιάμισιης, σύμφωνα με επιστολή των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ, με την επιστολή γνωστοποιείται ο διορισμός των παρακάτω μελών του Διοικητικού Συμβουλίου:

Ιωάννη Παπαθανασίου

Γεώργιου Αλεξόπουλου

Μιχαήλ Κεφαλογιάννη

Αλέξανδρου Μεταξά

Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου

Λουκά Παπάζογλου

Αλκιβιάδη Ψάρρα

με την επιθυμία ο κ. Ιωάννης Παπαθανασίου να εκλεγεί ως μη εκτελεστικός πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Τα ανωτέρω μέλη αντικαθιστούν τους συμβούλους που είχαν διορισθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το 2018. Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την συγκρότησή του σε Σώμα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων: Σε μια ακόμη κίνηση ακραίας κομματικοποίησης και «ικανοποίησης» ιδιωτικών συμφερόντων προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την τοποθέτηση διοίκησης στα ΕΛΠΕ ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις του κ. Λάτση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων όλες τις εξαγγελίες της για αξιοποίηση στελεχών πέρα από κόμματα και παρατάξεις, διορίζοντας τους κομματικούς εκλεκτούς της και μάλιστα τον πρώην Υπουργό και πρώην πρόεδρο του Ομίλου κ. Παπαθανασίου, ο οποίος δεν παρουσίασε θετικό έργο ούτε στο υπουργικό πεδίο ούτε στον Όμιλο, παρά μόνο ζημίες για τα ΕΛΠΕ, ελλείμματα για τη χώρα και φαιδρότητες σε χαρτοπετσέτες.