Πολιτική

31 Ιουλίου 2019 13:39 Τελευταία ενημέρωση : 31 Ιουλίου 2019 21:53

Κόντρα Χαρίτση-Πέτσα για τον Κορκονέα και τον νέο Ποινικό Κώδικα

Διάβασέ μου το...

Τι απαντά η Κουμουνδούρου, στις αναφορές του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την πολύκροτη απόφαση του Εφετείου.

Κόντρα Χαρίτση-Πέτσα για τον Κορκονέα και τον νέο Ποινικό Κώδικα
-

«Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνέδεσε την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα με τον νέο Ποινικό Κώδικα. Πρόκειται για συνειδητό ψεύδος», αναφέρει σε δήλωση του ο Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «πρέπει επιτέλους να μπει ένα στοπ στον κυβερνητικό αυτό κατήφορο. Ο νέος Ποινικός Κώδικας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την προβληματική ετυμηγορία του δικαστηρίου που αναγνώρισε το ελαφρυντικό "του πρότερου σύννομου βίου" και οδήγησε στην αποφυλάκιση Κορκονέα».

«Η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό αλλά επιλέγει τη λασπολογία. Όπως γνωρίζει ότι η απόφαση του δικαστηρίου προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα των δημοκρατικών πολιτών. Την καλούμε λοιπόν να σταματήσει να υπεκφεύγει και να τοποθετηθεί επί της ουσίας», καταλήγει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Τετάρτης, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε «δεν σχολιάζουμε αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που σχετίζεται δυστυχώς με αποφάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης. Έχει να κάνει με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Και η αποφυλάκιση Κορκονέα, η μικρότερη ποινή, οφείλεται βασικά σε δύο λόγους: Πρώτον ότι άλλαξε το θέμα των ελαφρυντικών με τρόπο που επιβάλλει στο δικαστήριο να εξετάσει τον πρότερο σύννομο βίο και για αυτό του αναγνώρισε ελαφρυντικό. Και το δεύτερο ότι χαμήλωσε το μέγιστο ύψος της ποινής, από  τα 20 έτη στα 15. Ο συνδυασμός αυτών των δύο παραγόντων είχε ως αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί ο Κορκονέας.  Εμείς έχουμε πει ότι θα αλλάξουμε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που προσβάλλουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και μας βρίσκουν απέναντι. Θέλουμε  ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και αυτό θα κάνουμε. Θα αλλάξουμε αστοχίες εξαιτίας των οποίων ακόμη και καταδικασθέντες για ειδεχθή εγκλήματα βγαίνουν έξω».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ