Τεχνολογία - Επιστήμη

28 Ιουλίου 2019 14:44

Αστεροειδής πέρασε “ξυστά” από τη Γη (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Σε απόσταση «αναπνοής» από τη Γη πέρασε αστεροειδής. Γιατί τον είδαν τελευταία στιγμή οι επιστήμονες.

Αστεροειδής πέρασε “ξυστά” από τη Γη (βίντεο)
-

«Ξυστά» από τη Γη πέρασε την περασμένη Πέμπτη ο αστεροειδής που ονομάστηκε «Asteroid 2019 OK».

Ο αστεροειδής που ταξίδευε με 24χλμ το δευτερόλεπτο πέρασε σε απόσταση 70.000 χιλιόμετρα από τη Γη και ήταν μία από τις πλησιέστερες προσεγγίσεις στον πλανήτη μας, που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια.

 Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο «2019 ΟΚ» αν και ήταν αρκετά μεγάλος, δε θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια καταστροφή, θα μπορούσε όμως, να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη.

Η NASA παρακολουθεί μεγάλους αστεροειδής, ώστε να εντοπίσει οτιδήποτε θα μπορούσε να βρίσκεται σε απειλητική προς τη Γη τροχιά.

Ο συγκεκριμένος εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από λίγες μέρες και προσδιορίστηκε από τους επιστήμονες ως επικίνδυνος μόλις μία μέρα προτού περάσει από τη Γη.

Κατάφερε όμως να διαφύγει της προσοχής των επιστημόνων, λόγω του ότι ήταν μικρότερος από ό,τι άλλοι που προσεγγίζουν τη Γη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ο αστεροειδής έχει διάμετρο μεταξύ 57 και 130 μέτρα, ενώ όπως δήλωσε στη Sydney Morning Herald ο Μάικλ Μπράουν, καθηγητής στη σχολή Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Μονάς:

αστεροειδής - 2019 OK

«Είναι ένας αστεροειδής, φονέας των πόλεων. Επειδή είναι τόσο μικρός, είναι απίστευτα δύσκολο να τον διακρίνεις παρά μόνο το τελευταίο λεπτό».