Κόσμος

26 Ιουλίου 2019 16:46

Συγκλονιστικό: 5χρονη προσπαθεί να σώσει την 7 μηνών αδερφή της από τα συντρίμμια (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Μια σοκαριστική σκηνή από τη φρίκη του πολέμου στη Συρία κατέγραψε δημοσιογράφος.

Συγκλονιστικό: 5χρονη προσπαθεί να σώσει την 7 μηνών αδερφή της από τα συντρίμμια (βίντεο)
-

Μια νέα συγκλονιστική σκηνή από τη φρίκη του πολέμου στη Συρία κατέγραψε ο δημοσιογράφος Μπασάρ αλ-Σέιχ κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στην πόλη Αρίχα.

Μια τετραμελής οικογένεια παγιδεύτηκε στα χαλάσματα του βομβαρδισμένου της σπιτιού. Η μητέρα πέθανε ακαριαία και ο πατέρας με αγωνία έβλεπε τη μεγάλη του κόρη Ρίχαμ, να αρπάζει μέσα στα χαλάσματα την 7 μηνών αδελφή της, Τούκα, για να την σώσει.

Λίγες στιγμές αργότερα, όπως επισημαίνει το BBC, το κτίριο κατέρρευσε, προκαλώντας ακόμα πιο σοβαρούς τραυματισμούς στα δύο παιδιά, την πεντάχρονη Ριχάμ και την μόλις 7 μηνών Τούκα.

Τα κοριτσάκια απεγκλωβίστηκαν από τα ερείπια και διακομίσθηκαν εσπευσμένα σε τοπική κλινική. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερη κλινική στο Ιντλίμπ, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής τους.

5χρονη - πτώση - αδελφή - βομβαρδισμένο σπίτι - Συρία

Πληροφορίες του BBC αναφέρουν ότι η 5χρονη άφησε την τελευταία της πνοή, ενώ το μωρό νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τα δύο μικρά παιδιά είναι τα θύματα ενός νέου βομβαρδισμού που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην περιοχή, με τα Ηνωμένα Έθνη να μιλούν για μεγάλο αριθμό θυμάτων από τις νέες επιθέσεις.