Παράξενα

25 Ιουλίου 2019 00:03

“Κακός οιωνός” η… νεκροκεφαλή στο ηφαίστειο Ουμπίνας (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Viral έχει γίνει η δορυφορική φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική διαστημική υπηρεσία.

“Κακός οιωνός” η… νεκροκεφαλή στο ηφαίστειο Ουμπίνας (εικόνες)
-

Μία τρομακτική νεκροκεφαλή “είδε” ρωσικός δορυφόρος στον κρατήρα του ηφαιστείου Ουμπίνας στο Περού και η φωτογραφία “άναψε φωτιές” στα social media, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που την εξέλαβαν ως… κακό οιωνό!

Η εικόνα καταγράφηκε από τον δορυφόρο Resurs-P και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos.

Το ηφαίστειο Ουμπίνας “ξύπνησε” την περασμένη εβδομάδα, εκτοξεύοντας τέφρα σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Οι περουβιανές Αρχές έδωσαν εντολή να εγκαταλείψουν κατεπειγόντως τα σπίτια τους εκατοντάδες άνθρωποι που ζουν σε κοινότητες κοντά στο ηφαίστειο, με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής να ανεβάζει το επίπεδο συναγερμού στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο.

Εκρήξεις στο ηφαίστειο Ουμπίνας

Το ηφαίστειο Ουμπίνας βρίσκεται στην περιφέρεια Μοκέγουα, 1.250 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Λίμας. Η κορυφή του φθάνει σε υψόμετρο τα 5.672 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2017 που σημειώνεται έκρηξη στο συγκεκριμένο ηφαίστειο, το πιο ενεργό στο Περού.

Η στήλη καπνού, αερίων και τέφρας που εκλύθηκε από το ηφαίστειο έφθασε σε ύψος 6 χιλιομέτρων πάνω από τον κρατήρα. Οι άνεμοι κατόπιν την ώθησαν προς τα κοντινά σύνορα με τη Βολιβία.

Περού - Ηφαίστειο Ουμπίνας - εικόνα από διάστημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ