Αθλητικά

21 Ιουλίου 2019 16:10

“Χάλκινος” ο Δημήτρης Τσίτσος

Διάβασέ μου το...

Χάλκινο το τρίτο της μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που γίνεται στο Μπορός. Μέσα από τα χέρια της έχασε το μετάλλιο η Φιλτισάκου.

“Χάλκινος” ο Δημήτρης Τσίτσος
-

Χάλκινο το τρίτο της μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που γίνεται στο Μπορός της Σουηδίας.

Ο Δημήτρης Τσίτσος ακολούθησε το… δρόμο που χάραξαν η Σπυριδούλα Καρύδη (χρυσό στο τριπλούν) και Χρήστος Φραντζεσκάκης (ασημένιο στη σφυροβολία).

Μετά το ατομικό ρεκόρ που έκανε στον χτεσινό (20.07.2019) προκριματικό του ακοντισμού (75,62 μ), ο Έλληνας αθλητής -που έχασε την περσινή σεζόν λόγω τραυματισμού- ξεπέρασε και πάλι τον εαυτό του και με νέο ατομικό ρεκόρ (77,79) ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

 Συγχαρητήρια του Λευτέρη Αυγενάκη στον Δημήτρη Τσίτσο         

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης συνεχάρη μέσω twitter τον Δημήτρη Τσίτσο για την κατάκτηση του χάλκικου μεταλλίου στον ακοντισμό, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου εφήβων/νεανίδων, στο Μπορός της Σουηδίας.

«Τα μετάλλια & οι διακρίσεις, της νέας γενιάς του στίβου μας, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 & μας γεμίζουν χαρά, αισιοδοξία για το μέλλον, αλλά & ευθύνη για την παροχή κάθε βοήθειας. Συγχαρητήρια στον χάλκινο ακοντιστή από τα Γιαννιτσά, Δημήτρη Τσίτσο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Μέσα από τα χέρια της έχασε το μετάλλιο η Φιλτισάκου

Κυριακή Φιλτισάκου - Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Η Κυριακή Φιλτισάκου έχασε μοναδική ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο των νικητριών των 10.000μ. βάδην, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου εφήβων/νεανίδων, στο Μπορός της Σουηδίας.

Η νεαρή αθλήτρια ήταν δεύτερη, όταν όμως είδε την τελική νικήτρια, την Τουρκάλα Μεριέμ Μπεκμέζ, να την προσπερνάει και λίγο αργότερα να τερματίζει, προχώρησε και εκείνη ως τη γραμμή του τερματισμού και σταμάτησε.

Δυστυχώς, όμως, η Φιλτισάκου είχε ακόμη μία στροφή να διανύσει και, μέχρι να το καταλάβει από τις φωνές των Ελλήνων προπονητών από την εξέδρα, έμεινε πίσω και τερμάτισε πέμπτη σε 47:13.92, συντρίβοντας πάντως το ατομικό της ρεκόρ (49:05.24)…