Καιρός

13 Ιουλίου 2019 07:00

Καιρός: τοπικές μπόρες και καταιγίδες το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για το Σάββατο, στην Θεσσαλία, την Μακεδονία, το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, πρόσκαιρα θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φυσούν βορειοδυτικοί άνεμοι, με ένταση 4 έως 5 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες θα είναι νοτιάδες, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα αργά τη νύχτα θα ενταθούν. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3-4 μποφόρ, το απόγευμα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία τις βραδινές κυρίως ώρες θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες -από τις μεσημβρινές κυρίως ώρες- με τοπικές μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι η Ήπειρος, το βόρειο Ιόνιο και πιθανώς η δυτική Στερεά. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο –αρχικά στην Θεσσαλία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές- αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη Θεσσαλία. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 μποφόρ και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 17 και 32 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, τοπικά στην Κρήτη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή
Για την Κυριακή, στα κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά με μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ