Κοινωνία

10 Ιουλίου 2019 15:52 Τελευταία ενημέρωση : 11 Ιουλίου 2019 00:19

“Συναγερμός” από πολλές φωτιές που ξέσπασαν ταυτόχρονα στην ...ίδια περιοχή

Διάβασέ μου το...

Εκκενώθηκαν σπίτια στην Δίρβη. Μπαράζ πυρκαγιών σε όλη την χώρα. Μέτωπα στην Εύβοια και στην Μάνη. Φωτιά και στους Αγίους Θεοδώρους.

“Συναγερμός” από πολλές φωτιές που ξέσπασαν ταυτόχρονα στην ...ίδια περιοχή
-

Αντιμέτωποι με πλήθος μεγάλων πυρκαγιών βρέθηκαν την Τετάρτη πυροσβέστες και χειριστές αεροπλάνων και ελικοπτέρων, με πολλές απο αυτές να εκδηλώνονται σχεδόν ταυτόχρονα.

Το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά στην Φυλή, στους πρόποδες της Πάρνηθας, κινητοποιώντας ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο αργά το βραδυ, όπως ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα

Επίγειες και εναέρειες δυνάμεις πυρόσβεσης είχαν ριχτεί και στην μάχη κατάσβεσης του μετώπου στην Εύβοια, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα σήμανε "συναγερμός" για φωτιά στην Μάνη, για την αντιμετώπιση της οποίας κινητοποιήθηκαν άμεσα δυνάμεις απο ξηράς και αέρος.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, το πύρινο μέτωπο καίει χαμηλή βλάστηση και έχει κατεύθυνση προς τη θάλασσα, προσθέτοντας ότι «προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές».

Στο σημείο της φωτιάς επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού τρία αεροπλάνα, τύπου «Πετζετέλ», και ένα ελικόπτερο.

Αργά το απόγευμα, πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 64 πυροσβέστες καθώς και εναέρια μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο δεν βρίσκεται κοντά σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις ή κατοικίες στην περιοχή.

φωτιά - Αγ. Θεοδωροι - Κορινθος

φωτιά - Αγ. Θεοδωροι - Κορινθος

"Συναγερμός" απο ταυτόχρονες φωτιές στην Φθιώτιδα

φωτιά - Δίβρη

Συναγερμός σήμανε στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής στη Λαμία, μετά από σήμα για τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα.

Η μεγαλύτερη από τις τέσσερις πυρκαγιές κοντά στη Δίβρη, όπου καίγονται καλαμιές, ξερά χόρτα και δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση.

ΦΩΤΙΑ - ΔΙΡΒΗ

Με εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή, υπήρξε εκκένωση των σπιτιών και οι κάτοικοι του χωριού έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη κι έφτασε ως τα πτρώτα σπίτια του οικισμού!

ΦΩΤΙΑ - ΔΙΡΒΗ

Οι πρώτες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έφτασαν επί τόπου ζήτησαν ενισχύσεις, οι οποίες κατέφθασαν απο τις γύρω περιοχές.

Αργά το απόγευμα, στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 60 πυροσβέστες (42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρου τμήματος), ενώ ρίψεις νερού απο αέρος έκαναν 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Την επιχείρηση της Πυροσβεστικής συνέδραμαν 11 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Αστυνομία και το Δασαρχείο. Επί τόπου βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Δίβρη - φωτιά

Δίβρη - φωτιά

Δίβρη - φωτιά

Δίβρη - φωτιά

Δίβρη - φωτιά

Δίβρη - φωτιά - Κώστας Μπακογιάννης

Δίβρη - φωτιά - Κώστας Μπακογιάννης

φωτιά - Δίβρη

Πηγή εικόνων: lamianow.gr

Λίγα λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά, κοντά στη Μονή της Αγίας Άννας, στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού, σε αγροτοδασική δασική έκταση, πλησίον του Δημοτικού Κυνοκομείου Λαμίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα. Αυτή η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα της Τετάρτης. 

Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί και στην περιοχή των μεταλλείων Δομοκού, κοντά στην Ομβριακή, όπου επίσης έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Τέλος, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή της Λυγαριάς, στα βόρεια της Λαμίας, όπου ευτυχώς δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού οι πυροσβέστες πρόλαβαν και την «έπιασαν» πριν αυτή πάρει μεγάλες διαστάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ