Life

07 Ιουλίου 2019 15:13

Εκλογές 2019: Οι πολίτες “ψηφίζουν”… παραλία (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Μεγάλο μποτιλιάρισμα στα διόδια, σε Εθνικές Οδούς και την Αττική Οδό, χάρη στις…μπάρες. Αυξημένη η συμμετοχή των πολιτών σε… μπάνια και ηλιοθεραπεία!

Εκλογές 2019: Οι πολίτες “ψηφίζουν”… παραλία (εικόνες)
-

Παραδοσιακά οι εκλογές είναι γεμάτες από διλλήματα για τους ψηφοφόρους, αυτήν την φορά όμως, λόγω και της ημερομηνίας, καθώς διεξάγονται στην καρδιά του καλοκαιριού, το δίλλημα «παραλία ή κάλπη» μάλλον δεν απασχόλησε και πολλούς, με την εικόνα στις παραλίες της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας, αλλά και το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές, να αποδεικνύουν τι… αποφάσισαν οι εκλογές.

Κατά χιλιάδες, άνθρωποι κάθε ηλικίας κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί τις παραλίες για να απολαύσουν ανάσες δροσιάς, εν μέσω πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Κάποιοι πήγαν πρωί-πρωί στην κάλπη για να «ξεμπερδεύουν», άλλοι έχουν σκοπό να επιστρέψουν νωρίς από την θάλασσα για να προλάβουν να πάνε εγκαίρως και στο εκλογικό τμήμα.

παραλίες - κόσμος

παραλίες - κόσμος

παραλίες - κόσμος

παραλίες - κόσμος

Ώθηση για την εξόρμηση, ακόμη και λίγο πιο μακριά από ότι συνήθως, έδωσε σε αρκετούς και το γεγονός ότι η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων σε όλη την χώρα είναι δωρεάν, κάτι που φαίνεται να συνέβαλε και στην «μαζική παρουσία» ΙΧ στα οδικά δίκτυα.

Το γεγονός ότι είναι χωρίς αντίτιμο η διέλευση, δεν σημαίνει ότι θα είναι σηκωμένες και οι μπάρες, καθώς έτσι δεν μπορεί να υπάρξει καταμέτρηση των οχημάτων που περνούν από τους σταθμούς, ώστε οι εταιρείες διαχείρισης των διοδίων να εισπράξουν από το Κράτος το ανάλογο αντίτιμο.

Ουρές - διόδια Κορινθίας

Το… ανεβοκατέβασμα της μπάρας και τα περισσότερα από συνήθως αυτοκίνητα στους εθνικούς δρόμους και στην Αττική Οδό προκάλεσαν τεράστιες ουρές και ταλαιπωρία σε χιλιάδες οδηγούς και επιβάτες ΙΧ, μαζί με καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες, στα διόδια Καλαμακίου (σημ: όπως ονομάζονται τα διόδια της Κορίνθου) οι μπάρες σηκώθηκαν για λίγη ώρα, μέχρι να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και ξανακατέβηκαν αργότερα.