Life

02 Ιουλίου 2019 16:12

VICE Specials: Η επόμενη ημέρα του Προσφυγικού (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ένα ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες και την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία παρουσιάζει στον ANT1 το ελληνικό γραφείο του VICE.

VICE Specials: Η επόμενη ημέρα του Προσφυγικού (εικόνες)
-

 

Την Τρίτη 2 Iουλίου, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η επόμενη ημέρα του προσφυγικού».

Πέντε χρόνια μετά την έναρξη της προσφυγικής κρίσης, περίπου 76.000 πρόσφυγες έχουν πλέον εγκατασταθεί στην Ελλάδα, προσπαθώντας να οικοδομήσουν μια καινούργια ζωή στη χώρα. Η ένταξή τους, ωστόσο, δεν είναι εύκολη και συναντάει πολλά εμπόδια.

Το ελληνικό γραφείο του VICE πήγε στη Θεσσαλονίκη, όπου κατοικεί ένα μεγάλο ποσοστό του προσφυγικού πληθυσμού - περίπου 16.000, για να δει ποια είναι τα εμπόδια αυτά, αλλά και το πώς έχει διαμορφωθεί η ζωή των νέων κατοίκων της πόλης. Εκεί γνώρισε και ακολούθησε για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο την Μπαγιάν από τη Συρία που δουλεύει ως νηπιαγωγός, τον Νίκο από το Ιράκ που εργάζεται σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, τον Ρεμπίν, επίσης από το Ιράκ, που έχει ανοίξει το δικό του εστιατόριο και τον Σεϊφουλά από το Αφγανιστάν που μαζεύει ανακυκλώσιμα από τον δρόμο. Οι τέσσερις πρόσφυγες μας υποδέχθηκαν στο σπίτι και τον χώρο εργασίας τους, μας μίλησαν για τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα και μας απαρίθμησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προκειμένου να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.

Παραγωγή: Αλέξανδρος Αβραμίδης, Αλεξία Καλαϊτζή
Αφήγηση/Παραγωγή: Ελίζα Μπενβενίστε
Παραγωγή Post: Κατερίνα Βασιλείου
Κάμερα: Τάσος Σκαρής, Νίκος Βλαχάκης, Αλέξανδρος Αβραμίδης
Ήχος: Σίμος Λαζαρίδης, Τάσος Καραδέδος
Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου 

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ: https://video.vice.com/gr

Vice Specials - Προσφυγικό

Vice Specials - Προσφυγικό

Vice Specials - Προσφυγικό