Κοινωνία

30 Ιουνίου 2019 22:13

Πνιγμοί στη θάλασσα: θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά για την Ελλάδα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Δυστυχώς, και αυτό το καλοκαίρι η χώρα μας κρατάει τα “σκήπτρα” στους πνιγμούς στη θάλασσα. Μέσα σε έναν μήνα “χάθηκαν” 41 άνθρωποι.

Πνιγμοί στη θάλασσα: θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά για την Ελλάδα (βίντεο)
-

Του Κώστα Τάτση

Ένα θλιβερό αρνητικό ρεκόρ, που δίνει πανευρωπαϊκή “πρωτιά” στην Ελλάδα… Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, από την 1η Ιουνίου μέχρι και σήμερα, 41 άνθρωποι πνίγηκαν στην θάλασσα, με χειρότερη ημέρα την περασμένη Κυριακή, όταν τρεις άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή ενώ κολυμπούσαν.

Το κακό είναι πως οι πνιγμοί στην χώρα μας κάθε χρόνο ολοένα και αυξάνονται. Το 2018 καταγράφηκαν 413, ενώ το 2017 καταγράφηκαν 357. Μάλιστα, περίπου 70% των πνιγμών συντελείται τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ τα περισσότερα θύματα είναι άντρες.

Εντύπωση προκαλεί και το στοιχείο πως το 42% των θανάτων καταγράφεται τις μεσημεριανές ώρες και σχεδόν το 90% αυτών σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι περισσότεροι αγνοούν τις συμβουλές να μην κολυμπούν φαγωμένοι ή τις μεσημβρινές ώρες που σημειώνονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες, ενώ φανερώνει ακόμη πως πολλοί δεν γνωρίζουν κολύμπι και πνίγονται ακόμη και κοντά στις ακτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ