Παράξενα

30 Ιουνίου 2019 23:33

Μοντέλο ετών... 65! (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Η νέα μόδα με μοντέλα στη… «δύση» της ζωής τους. Ή μήπως όχι…

Μοντέλο ετών... 65! (βίντεο)
-

Με ροζ γιλέκα και τζιν παντελόνι ανέβηκε στην πασαρέλα ο 65χρονος που έγινε ορόσημο της μόδας όταν πριν από έναν χρόνο εμφανίστηκε στην Εβδομάδα Μόδας στη Σεούλ, πλασάροντας το στιλ της άσπρης γενειάδας με το μακρύ, κατσαρό μαλλί.

«Μεγάλος; Είναι απλώς ταμπέλα», δήλωσε ο ίδιος ο 65χρονος, ο οποίος τελευταία λαμβάνει συνεχώς τηλεφωνήματα για να εμφανιστεί σε επιδείξεις μόδας, διαφημιστικά και τηλεοπτικά προγράμματα και εκτίμησε ότι, «έκανα τη σωστή επιλογή, το μόντελινγκ σε αυτήν την ηλικία είναι στα αλήθεια διασκεδαστικό».

Η Νότια Κορέα έχει ζήτημα γήρανσης του πληθυσμού της και όλο και περισσότεροι άνδρες σαν τον Κιμ κάνουν καινούρια καριέρα στο χώρο ή απλώς βρίσκουν τρόπους να κρατιούνται στην αγορά.

Για πάνω από 20 χρόνια, ο Κιμ είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στα προάστια της Σεούλ έχει όμως γίνει επαγγελματίας μοντέλο, κάτι που ήταν γι’αυτόν όνειρο ζωής.

Ήταν η κόρη του που τον ενθάρρυνε τον Ιανουάριο του 2018 να μπει στην ακαδημία μοντέλων, κάτι που τον έφερε στην Εβδομάδα Μόδας της Σεούλ.

Έκτοτε έχει συμμετάσχει και σε βίντεο, στα οποία δίνει συμβουλές μόδας, αλλά και συμβουλές για να φαίνονται νεότεροι οι θεατές του, ενώ λέει ότι επόμενος στόχος του είναι να γίνει το πρώτο μεγάλο σε ηλικία μοντέλο της Νότιας Κορέας που θα συμμετάσχει στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, το Μιλάνου και του Παρισιού.

Ειδικοί λένε ότι τέτοιου είδους μόδες είναι ευπρόσδεκτες από τους ηλικιωμένους της Νότιας Κορέας, όμως το κοινωνικό αυτό φαινόμενο θα πρέπει να βελτιωθεί για να κρατήσει η χώρα τους ρυθμούς γήρανσης.

Πολλοί ηλικιωμένοι στη Νότια Κορέα καταλήγουν με κακοπληρωμένες δουλειές μετά το τέλος της καριέρας τους, ενώ τα πρώτα χρόνια μετά τα 50 τους χρόνια κερδίζουν επισφαλή χρήματα και λίγη ή καθόλου κοινωνική προστασία.