Καιρός

13 Ιουνίου 2019 17:28

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

«Αναποφάσιστος» ο καιρός. Καλοκαιρία την Παρασκευή, μπόρες Σάββατο και από Κυριακή καύσωνας. Οδηγίες προς τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Η γενικευμένη καλοκαιρία δεν θα κρατήσει και πολύ, αφού από το Σάββατο και μετά η αστάθεια επιστρέφει με βροχές και μπόρες, ενοχλώντας λίγο στην καιρική ραστώνη που περιμένουμε το τριήμερο.

Πιο αναλυτικά για αύριο Παρασκευή, περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει, με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα βουνά της Βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο. Συγκεκριμένα θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 13  έως 38 και νοτιότερα από 18  έως 32  βαθμούς Κελσίου.

Θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός την Παρασκευή σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 14/6/2019


Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου διαπιστώθηκε Βοτρυοσφαίρια σε φυστικεώνες. Tα πρώτα συμπτώματα, όπως ξηράνσεις φύλλων και κηλιδώσεις καρπών, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Οι καιρικές συνθήκες της εποχής, ευνοούν την ταχύτατη εξάπλωση της ασθένειας. Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά να γίνει άμεσα επαναληπτικός ψεκασμός με ένα εγκεκριμένο μυκητοκτόνο, ενώ οι επεμβάσεις θα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι και τον Ιούλιο.

Το Περιφερειακό Κέντρο αναφέρει ότι για τον περιορισμό του μολύσματος και την προστασία της καλλιέργειας, είναι απαραίτητος ο τακτικός έλεγχος του δενδροκομείου, η απομάκρυνση και το κάψιμο κάθε προσβεβλημένου οργάνου. Σε κάθε περίπτωση, για τις απαραίτητες καλλιεργητικές πρακτικές, την ασφαλή διάγνωση και για την επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ