Οικονομία

07 Ιουνίου 2019 16:51

Τσακαλώτος: ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ σπρώχνουν τη ΝΔ στην εξουσία

Διάβασέ μου το...

"Ταξική μεροληψία" υπέρ της μεσαίας τάξης, υποσχέθηκε ο υπουργός Οικονομικών…

Τσακαλώτος: ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ σπρώχνουν τη ΝΔ στην εξουσία
-

Την ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Βουλή, δεν παρέλειψε, όμως να καταλογίσει σε ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ πολιτική ίσων αποστάσεων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

“Εάν, ω μη γέννητω κερδίσει η ΝΔ θα είναι τεράστιο λάθος όταν θα ξεδιπλωθεί το πρόγραμμά της… καλούμε ΚΚΕ να αλλάξετε γραμμή να αντιμετωπίσουμε το φόβο μαζί …” είπε ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος προς τα Αριστερά έδρανα, ενώ είχε μήνυμα και για το ΚΙΝΑΛ λέγοντας “από εσάς έφυγε ο Βενιζέλος αλλά έχετε την ίδια στάση, ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ;”.

Έντονα αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Καραθανασόπουλος που κατηγόρησε την κυβέρνηση για φιλοαμερικανισμό, λέγοντας «είστε οι συνδαιτυμόνες του αμερικανικού πρέσβη, έχετε καταντήσει yes men»,

«Δεν μ' ενδιαφέρουν οι αντιπαραθέσεις, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην είμαστε σ' έναν χρόνο εδώ και έχουμε έναν κόσμο που του πήραν πίσω τα επιδόματα, που τον τσάκιζαν, που του έκοψαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δεν μπορώ να το φανταστώ τι θα λέμε σ αυτόν τον κόσμο τότε, αυτό με νοιάζει. Τίποτ’ άλλο», ανταπάντησε ο κ. Τσακαλώτος.

Κατά τα άλλα ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα και θεωρεί ότι μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Όπως είπε, μιλώντας για την τροπολογία που "ξεψηφίζει" την μείωση του αφορολόγητου, τώρα διευρύνεται η  ταξική μεροληψία υπέρ της μεσαίας τάξης. «Σήμερα κλείνει η Βουλή αλλά πρέπει να πούμε πως δεν είναι δεν είναι κανονικές εκλογές με δυο κόμματα να λένε περίπου τα ίδια” τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

«Όχι δεν λέμε τα ίδια, δεν έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες , έχουμε άλλη σοβαρότητα και άλλη αξιοπιστία που την έχουμε αποδείξει και μια κυβέρνηση που πήρε το μήνυμα και θεωρεί ότι μπορεί να διορθώσει τα κακά κείμενα και σ αυτές τις εκλογές πρέπει να αποφασίσουμε για την ζωή μας», πρόσθεσε ο ΥΠΟΙΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ