Κοινωνία

07 Ιουνίου 2019 13:52

Στην Βουλή με ομπρέλες και ψωμιά οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Tην ανανέωση των συμβάσεων τους ζητούν οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου.

Στην Βουλή με ομπρέλες και ψωμιά οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου (εικόνες)
-

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή έκαναν το πρωί μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και καθαρίστριες από το Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο, οι οποίες ζητούν την ανανέωση των συμβάσεων τους που λήγουν στα τέλη Αυγούστου.

Οι καθαρίστριες κρατούσαν στο χέρι από μια ομπρέλα σε μια συμβολική κίνηση για να δείξουν ότι τις τελευταίες μέρες περνούν σειρά τροπολογιών, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει κατατεθεί σχετική που να αφορά τις ίδιες. «Βρέχει τροπολογίες» ήταν το βασικό σύνθημα τους.

Μπροστά από την είσοδο της Βουλής και στην άκρη του δρόμου της Βασιλίσσης Σοφίας έστησαν συμβολικά ένα τραπέζι που πάνω είχε ψωμί, ελιές και κονσέρβες ψαριού θέλοντας να δείξουν ότι οι καθαρίστριες ζουν στα όρια της φτώχειας. Σε συνάντηση που είχαν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ με εκπροσώπους των κομμάτων ενημερώθηκαν πως κατατέθηκε τελικά σήμερα η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων τους.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή,  παρατείνονται έως το τέλος του έτους οι συμβάσεις των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας και σίτισης σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ