Πολιτική

05 Ιουνίου 2019 09:57

Παππάς – Χατζηδάκης και Λοβέρδος διασταυρώνουν τα “ξίφη” τους στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙ.ΝΑΛ, μίλησαν για όλα τα θέματα της επικαιρότητας στο «Καλημέρα Ελλάδα».

Παππάς – Χατζηδάκης και Λοβέρδος διασταυρώνουν τα “ξίφη” τους στον ΑΝΤ1 (βίντεο)
-

Λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙ.ΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τώρα την τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου κι αν αυτό γίνεται για προεκλογικές σκοπιμότητες, απάντησε ότι η μη μείωση του αφορολόγητου αποτελούσε δέσμευση για τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο λόγος που έρχεται τώρα είναι γιατί επισπεύστηκαν οι εθνικές εκλογές.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι η ΝΔ χτίζει ήδη ένα αφήγημα για να προετοιμάσει τη νέα πολιτική λιτότητας που θα ακολουθήσει, με «δίδυμες περικοπές», σε συντάξεις και αφορολόγητο. Πρόσθεσε δε ότι το μήνυμα της δυσαρέσκειας των πολιτών ελήφθη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η κάλπη των ευρωεκλογών δεν είναι ίδια με αυτή των εθνικών εκλογών και η αποχή που έπληξε κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι πολύ μικρότερη στις 7 Ιουλίου.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο θέμα της μείωσης του αφορολόγητου, αναρωτήθηκε τι μεσολάβησε από τη στιγμή που η ΝΔ κατέθεσε τροπολογία για τη μη μείωση του, μέχρι σήμερα που φέρνει την ίδια ακριβώς στη Βουλή. Όπως επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης, αυτό δείχνει την απελπισία της κυβέρνησης.

Δήλωσε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι η Κυβέρνηση θα το ψηφίσει μόνη της, καθώς η ΝΔ δε θα νομιμοποιήσει με την παρουσία της μια διαδικασία που είναι ντροπή για το κοινοβούλιο, καθώς η Κυβέρνηση έχει δηλώσει ήδη την παραίτηση της δια στόματος Τσίπρα, αλλά συνεχίζει να κρατάει ανοιχτή τη Βουλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στο θέμα της διαμάχης της κυρίας Γεννηματά με τον κ. Βενιζέλο, τόνισε ότι σέβεται και εκτιμά τον κ. Βενιζέλο, αλλά αυτή τη στιγμή της μεγάλης μάχης δεν υπάρχουν περιθώρια για απουσίες, ώστε να μη τεθεί σε κίνδυνο η δυναμική που έδειξε το ΚΙΝΑΛ στις πρόσφατες εκλογές και να αναδειχθεί και στις εθνικές εκλογές ως ο ρυθμιστής των εξελίξεων.

Ο κ. Λοβέρδος, συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Βενιζέλος έχει μέλλον στην πολιτική και θεσμική ζωή του τόπου. Αναφερόμενος στο θέμα της μη μείωσης του αφορολόγητου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει το ΚΙΝΑΛ την τροπολογία που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ