Αθλητικά

31 Μαΐου 2019 23:01

Διακόπηκε η αναμέτρηση του Τσιτσιπά με τον Κραΐνοβιτς

Διάβασέ μου το...

Το Σάββατο θα κριθεί η πρόκριση στους “16” του Ρολάν Γκαρός.

Διακόπηκε η αναμέτρηση του Τσιτσιπά με τον Κραΐνοβιτς
-

Το σκοτάδι που άρχισε να πέφτει στο κεντρικό κορτ του Ρολάν Γκαρός οδήγησε στη διακοπή της αναμέτρησης του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Φιλίπ Κραΐνοβιτς, η οποία θα συνεχιστεί το Σάββατο. Έτσι πήρε παράταση η αγωνία για την πρόκριση στους “16” του γαλλικού Open.

Στο σημείο της διακοπής ο Έλληνας πρωταθλητής προηγείτο με 2-0 στα σετ, ενώ στο τρίτο είχε “επιστρέψει” από το εις βάρος τους 5-2 στα games, ισοφαρίζοντας σε 5-5. H προσπάθεια του Τσιτσιπά για πρόκριση στους “16” του φημισμένου τουρνουά θα συνεχιστεί αύριο, μετά τη “μάχη” της Χάλεπ με την Τσουρένκο.

Ο Κραΐνοβιτς κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Τσιτσιπά στα πρώτα έξι games, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά και αβίαστα λάθη του σε αυτό το διάστημα (σ.σ. 11) και σημαδεύοντας το προβληματικό backhand του Έλληνα τενίστα με τα σερβίς του, προηγήθηκε με 4-2. Ωστόσο, ο “Tsitsifast” συγκεντρώθηκε, μειώνοντας τα λάθη, βγήκε εντυπωσιακά στην αντεπίθεση και ανατρέποντας την εις βάρος του κατάσταση κατέκτησε το πρώτο σετ με 7-5.

Με την ψυχολογία στα ύψη, μετά την ανατροπή στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς ξεδίπλωσε την αγωνιστική ανωτερότητα του και χωρίς να απειληθεί, πήρε και το δεύτερο σετ με 6-3.

Στο τρίτο σετ, ο Σέρβος ανέβασε ταχύτητα, παίρνοντας προβάδισμα με 5-2 στα games, εκμεταλλευόμενος τη νευρικότητα που παρουσίασε ο Έλληνας πρωταθλητής στο παιχνίδι του, αλλά ο Τσιτσιπάς είχε και πάλι τις... απαντήσεις για το εντυπωσιακό come back, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Σε εκείνο το σημείο αποφασίστηκε ο αγώνας να συνεχιστεί το Σάββατο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ