Πολιτική

29 Μαΐου 2019 19:58

“Ξόρκισε” την εσωστρέφεια ο Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Διάβασέ μου το...

Σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση, μετά την ήττα στις Ευρωεκλογές. Ο Πρωθυπουργός έδωσε το έναυσμα για την ανασυγκρότηση του κόμματος.

“Ξόρκισε” την εσωστρέφεια ο Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
-

Με το βλέμμα, πλέον, στραμμένο στις εθνικές κάλπες, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να κάνει ενέσεις ηθικού στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την βαριά ήττα στις Ευρωεκλογές, και να σταματήσει τις… γκρίνιες.

Κορυφαία στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν ότι απέτυχαν να πείσουν την μεσαία τάξη, ενώ ο Υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, απέκρουσε ως “σενάριο σαπουνόπερας”, την κριτική περί… παραπλάνησης του Πρωθυπουργού.

Λάθη παραδέχτηκε ότι έγιναν ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM”. Απέφυγε πάντως να απαντήσει αν εκ των υστέρων αποδεικνύεται ορθότερο πολιτικά το σενάριο να είχαν προηγηθεί οι εθνικές εκλογές στις αρχές της Άνοιξης.

Στην ομιλία του, ο Πρωθυπουργός “ξόρκισε” την εσωστρέφεια και έδωσε το έναυσμα για την ανασυγκρότηση του κόμματος εν όψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση για το αποτέλεσμα των Eυρωεκλογών, αλλά και για τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος.

Σημειώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην οργάνωση της μάχης των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, λαμβάνοντας υπόψη το μήνυμα των ψηφοφόρων, στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και δίνοντας, ταυτόχρονα, τον αγώνα των ιδεών, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης στις εθνικές εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το κυβερνητικό έργο του, θα επιχειρήσει να αναδείξει το πρόγραμμά του για την επόμενη 4ετία, με βασικούς άξονες «την ενίσχυση της ανάπτυξης, με έμφαση στην παραγωγή και την καινοτομία, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, την ενίσχυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, το κοινωνικό κράτος και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών».

Αποφασίστηκε, επίσης, η διενέργεια  ανοιχτών συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τις επόμενες μέρες και περιοδείες όλου το στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι τόσο εφικτή, όσο και αναγκαία για τη χώρα η νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές», διαμηνύουν στελέχη της Κουμουνδούρου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι: «Το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής επιβάλλει τη συνεργασία στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, και έτσι θα κινηθούμε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, στον δεύτερο γύρο, προοδευτικά ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ