Κόσμος

26 Μαΐου 2019 18:14

Με γκολφ και σούμο διασκέδασε ο Τραμπ στην Ιαπωνία (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο Αμερικανός Πρόεδρος προκάλεσε τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό σε μία παρτίδα γκολφ, ενώ σε τουρνουά σούμο απένειμε το τρόπαιο στον πρωταθλητή.

Με γκολφ και σούμο διασκέδασε ο Τραμπ στην Ιαπωνία (βίντεο)
-

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Ιαπωνία με μία παρτίδα γκολφ με τον Πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, συνεχίζοντας τη διπλωματία των διαπροσωπικών σχέσεων, με στόχο να αμβλύνει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις όσον αφορά τις διαφορές στο εμπόριο.

Ο Τραμπ, φορώντας κόκκινο πουλόβερ, και ο Άμπε, με μπλε μπλέιζερ και λευκό παντελόνι, συναντήθηκαν στο γρασίδι και χαμογέλασαν στους φωτογράφους πριν ξεκινήσουν το παιχνίδι τους.

AP - ΙΑΠΩΝΙΑ - ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ - ΣΙΝΖΟ ΑΜΠΕ - ΓΗΠΕΔΟ ΓΚΟΛΦ

Η επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Ιαπωνία έχει στόχο να καταδείξει την ισχύ των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αν και οι εντάσεις σε ό,τι αφορά το εμπόριο δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας.

Ο Τραμπ είναι δυσαρεστημένος με το μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας και εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής υψηλών δασμών στα ιαπωνικά εξαγόμενα αυτοκίνητα εάν δεν επιτευχθεί μια διμερής συμφωνία στο εμπόριο. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη εμπλακεί σε μια δαπανηρή εμπορική διαμάχη με την Κίνα που έχει πλήξει σημαντικά τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ύστερα από το παιχνίδι γκολφ, ο Άμπε και ο Τραμπ παρακολούθησαν ένα τουρνουά σούμο.

«Πάντα το έβρισκα συναρπαστικό», είχε δηλώσει ο Τραμπ για το εθνικό άθλημα της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Άμπε στην Ουάσινγκτον τον περασμένο μήνα.

AP - ΙΑΠΩΝΙΑ - ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ - ΣΟΥΜΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος που παρακολούθησε ένα τέτοιο τουρνουά, και ο πρώτος που απένειμε το τρόπαιο στον πρωταθλητή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ