Υγεία - Περιβάλλον

26 Μαΐου 2019 08:05

Πάταγο κάνουν οι “παιδικοί σταθμοί” σκύλων (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Πώς λειτουργεί ο χώρος φιλοξενίας των σκύλων και πώς απασχολούνται τα τετράποδα.

Πάταγο κάνουν οι “παιδικοί σταθμοί” σκύλων (βίντεο)
-

Ένας «παιδικός» σταθμός για σκυλιά κερδίζει τις εντυπώσεις μεταξύ των εργαζομένων, που δεν προλαβαίνουν να φροντίσουν τα κατοικίδιά τους, στη Νότια Κορέα.

Ο παιδικός σταθμός που ονομάζεται «Άνοιξη Κουταβιών» (Puppy Spring) και παρέχει υπηρεσίες καθημερινής φροντίδας και εκπαιδευτικά προγράμματα για σκύλους πάνω από 12 εβδομάδων, που έχουν εμβολιαστεί.

Κάθε πρωί οι ιδιοκτήτες των κατοικιδίων αφήνουν τα σκυλιά τους στα χέρια των ειδικών και πηγαίνουν στη δουλειά τους ήσυχοι.

Μεταξύ των δεξιοτήτων που μαθαίνουν τα σκυλιά είναι να διαχωρίσουν τις μυρωδιές, όμως η αγαπημένη ασχολία των τετράποδων είναι τα παιχνίδια, μέσω των οποίων κοινωνικοποιούνται.

Στον παιδικό σταθμό μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι 25 σκυλιά ημερισίως.

Εκτός των ασχολιών και της γυμναστικής που κάνουν τα σκυλιά, υπάρχουν και ειδικοί χώροι για να κοιμηθούν, χαλαρώνοντας με την κατάλληλη μουσική.

Το μηνιαίο ποσό που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των σκυλιών είναι στα 670 δολάρια, όμως διαφέρει ανάλογα με την ηλικία και τις παροχές για τον κάθε σκύλο.

Η βιομηχανία παροχής υπηρεσιών για σκύλους ανθίζει στην Νότια Κορέα, όπου υπολογίζεται ο ετήσιος τζίρος αγγίζει τα 3,86 εκατομμύρια δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ