Αφρική

19 Μαρτίου 2015 14:45

Τυνησία: 20 οι νεκροί τουρίστες από την επίθεση - Βγάζουν στρατό στους δρόμους

Διάβασέ μου το...

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερις ως ύποπτοι για την επίθεση στο Μουσείο Μπαρντό. Σώοι βρέθηκαν δύο Ισπανοί κι ένας υπάλληλος του Μουσείου, που  είχαν κρυφτεί.

-

O αριθμός των ξένων τουριστών που σκοτώθηκαν στη χθεσινή επίθεση στο εθνικό μουσείο στην Τυνησίας αυξήθηκε σε 20 εκ των οποίων έχουν αναγνωριστεί οι 13, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

Τρεις Τυνήσιοι σκοτώθηκαν επίσης στην επίθεση.

Ανάμεσα στα θύματα είναι τρεις Ιάπωνες, δύο Γάλλοι, μια Βελγίδα, μια Βρετανίδα, σύμφωνα με το τυνησιακό υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου της χώρας, Μπετζί Καΐντ Εσεμπσί αποφασίστηκε η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στις μεγάλες πόλεις της Τυνησίας «για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας».

 Σύμφωνα με την τυνησιακή Προεδρία, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 4 άτομα, ως ύποπτα για την επίθεση της Τετάρτης στο μουσείο Μπαρντό.

 Την ίδια ώρα όπως έγινε γνωστό δύο ισπανοί τουρίστες βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς στο μουσείο αφού πέρασαν τη νύχτα κρυμμένοι στο εσωτερικό του. Τους δύο Ισπανούς έκρυψε ένας υπάλληλος του μουσείου σε ένα γραφείο την ώρα της επίθεσης.

 Οι δύο τουρίστες και ο υπάλληλος μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις ρουτίνας.  "Ο τυνησιακός λαός είναι περήφανος για δημοκρατική μετάβαση στη χώρα του," δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ επιβεβαιώνοντας τον θάνατο της Βρετανίδας. "Θρασύδειλες επιθέσεις, όπως αυτή που είδαμε χθες, δεν πρέπει να επιτραπεί να υπονομεύσουν ό,τι έχει επιτύχει ο λαός".

 Δύο ένοπλοι φορώντας στρατιωτικές στολές εισέβαλαν στο μουσείο και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τουρίστες από την Ισπανία, την Πολωνία, την Ιαπωνία και την Κολομβία και από άλλες χώρες, στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση  που συγκλονίζει βορειοαφρικανική χώρα τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO