Φωκίδα

20 Ιουλίου 2022 16:59 Τελευταία ενημέρωση : 20 Ιουλίου 2022 17:08

Φωτιά στην Φωκίδα: Στην μάχη και εναέρια μέσα

Διάβασέ μου το...

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για το νέο πύρινο μέτωπο. Στο σημείο επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Φωτιά στην Φωκίδα: Στην μάχη και εναέρια μέσα
-


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Τολοφώνας της Φωκίδας κοντά στην Ερατεινή.

Στην περιοχή έσπευσαν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν από οχήματα και πυροσβέστες από την Άμφισσα και την Ναύπακτο, ενώ κινητοποιήθηκαν και εναέριες δυνάμεις.

Η άμεση αντίδραση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων της πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς. 

"Η φωτιά ήταν σε ένα επικίνδυνο σημείο και απειλούσε κατοικημένη περιοχή» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στη Φωκίδα κ. Βαγγέλης Τσιορλίδας.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, "η γρήγορη αντίδραση από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και η άμεση παρουσία εναέριων μέσων με εύστοχες βολές, μας επέτρεψε πολύ γρήγορα να την περιορίσουμε και να μην επιτρέψουμε καμία επέκταση της».

Την ίδια ώρα, στα Μέγαρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά,με τις προσπάθειες των πυροσβεστών να είναι τιτάνιες για να περιρίσουν το πύρινο μέτωπο πριν πάρει διαστάσεις. Μάλιστα, δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Ζάχουλη μέσω του 112. Όσοι βρίσκονται στον οικισμό, καλούνται να εκκενώσουν προς το Αλεποχώρι.

Ειδήσεις σήμερα:

Μύκονος - Τροχαίο: νεκρός 21χρονος οδηγός μηχανής (εικόνες)

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα προθεσμία για την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας (εικόνες)

Απάτη στα Χανιά: πήραν 322291 ευρώ από ηλικιωμένη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO