Θεσσαλονίκη

09 Μαρτίου 2021 06:27 Τελευταία ενημέρωση : 09 Μαρτίου 2021 16:45

ΑΠΘ: επεισόδια με πέτρες και χημικά

Διάβασέ μου το...

Αστυνομικές δυνάμεις αλλά και κλούβες των ΜΑΤ παραμένουν έξω από το σημείο, ενώ έγιναν προσαγωγές και μία σύλληψη.

ΑΠΘ: επεισόδια με πέτρες και χημικά
-

Επεισόδια σημειώθηκαν, αργά το βράδυ της Δευτέρας, έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα νεαρών, που νωρίτερα είχε συγκεντρωθεί κοντά στην Καμάρα, προσπάθησε να μπει στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Αστυνομικοί επιχείρησαν να τους αποτρέψουν στην οδό Εθνικής Αμύνης έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν ακόμα και πέτρες από νεαρούς.

Έως τα ξημερώματα η κατάσταση γύρω από το Αριστοτέλειο παρέμενε τεταμένη, με τους καταληψίες να έχουν κλειστεί στην πρυτανεία μετά και από την αστυνομική  επιχείρηση  νωρίτερα έξω από τους χώρους του ΠανεπιστημίουΜέσω των κοινωνικών δικτύων, μάλιστα, γινόταν κάλεσμα από την πλευρά των φοιτητών για στήριξη της κατάληψης.

Αστυνομικές δυνάμεις αλλά και κλούβες των ΜΑΤ παραμένουν έξω από το σημείο, ενώ έγιναν και πέντε προσαγωγές. Μάλιστα, η μία από τις πέντε προσαγωγές μετατράπηκε σε σύλληψη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του 23χρονου συλληφθέντα αφορά τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Ο ίδιος κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ επιπλέον τού επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων περί κορονοϊού, όπως επίσης σε καθένα από τους υπόλοιπους τέσσερις προσαχθέντες.

Πηγή: seleo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO