Δωδεκανήσα

31 Δεκεμβρίου 2020 07:01

Κορονοϊός: σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στην Κάλυμνο

Διάβασέ μου το...

Αναλυτικά τα μέτρα που αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.

Κορονοϊός: σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στην Κάλυμνο
-

Σε ισχύ είναι από τις 06:00 το πρωί και έως τις 9 Ιανουαρίου τα περιοριστικά μέτρα στην Κάλυμνο, που αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.

Από σήμερα απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των της ΠΕ Καλύμνου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας. Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγορεύεται οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του νησιού. Αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών, αλλά και η λειτουργία καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ).

Επίσης υπάρχει μέριμνα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Καλυμνίων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του νησιού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Αποφασίστηκε ακόμα η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί, αλλά και η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση του κατ' οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του νησιού.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα επιβάλλονται μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ΠΕ Καλύμνου, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων του νησιού, τα αποτελέσματα των τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO